Direcció General de Comunicació

incasol

El Govern aprova la memòria preliminar de l'Avantprojecte de llei de l'INCASÒL

query_builder   23 març 2021 13:48

event_note Nota de premsa

El Govern aprova la memòria preliminar de l'Avantprojecte de llei de l'INCASÒL

  • La nova regulació modificarà la llei fundacional de l’entitat de l’any 1980 per ajustar-la a la normativa actual

El Govern ha aprovat la memòria preliminar de l’Avantprojecte de llei de l’Institut Català del Sòl, INCASÒL, que modificarà la Llei 4/1980 de la seva creació. L’objectiu de la nova llei és solucionar aspectes que cal ajustar a la nova legalitat i actualitzar l’estructura organitzativa i de funcionament de l’entitat, uns canvis que li permetran seguir prestant el servei públic du a terme des de la seva creació.

L’Avantprojecte preveu determinar també noves funcions perquè l’INCASÒL pugui desenvolupar totes les seves potencialitats, especialment en les matèries relacionades amb l’urbanisme sostenible, la intervenció en el patrimoni històric, funcions patrimonials, d’explotació de dades derivades de la gestió de les fiances d’arrendaments de finques no residencials, i en la seva activitat d’assessorament i consultoria.

En aquest sentit, l’INCASÒL treballa per afrontar els reptes de futur amb un model urbà i territorial del país en consonància amb els eixos de dimensió urbana de l’Agenda Urbana de Catalunya que impulsa el Govern de la —amb el lideratge de la secretaria de l’Agenda Urbana i Territori del Departament de Territori i Sostenibilitat— per tal d’implementar els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides.

Amb la nova regulació l’INCASÒL assolirà una organització i un funcionament més executiu tenint en compte la legislació actual i obtindrà un marc legal per seguir garantint la seguretat jurídica en el funcionament de l’entitat.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia