Servei Català de Trànsit

Imatge 1a fase operació sortida Setmana Santa

L'augment de la mobilitat i les mesures per frenar la COVID19 marquen l'inici d'aquesta Setmana Santa

query_builder   25 març 2021 15:03

event_note Nota de premsa

L'augment de la mobilitat i les mesures per frenar la COVID19 marquen l'inici d'aquesta Setmana Santa

  • En aquest primer cap de setmana es preveu que surtin de l’Àrea Metropolitana de Barcelona entre 440 mil i 500 mil vehicles

 

  • Els Mossos d’Esquadra faran controls preventius per evitar excessos de velocitat, distraccions i conducció sota els efectes de l’alcohol i les drogues, entre d’altres

 

  • Enguany, 17 persones han perdut la vida a les carreteres catalanes, de les quals 14 són de col·lectius vulnerables

Aquest cap de setmana marca el tret de sortida de l’operació especial de Setmana Santa, tradicionalment un dels períodes amb més mobilitat de l’any. La d’enguany és una operació especial de Setmana Santa bastant atípica i és la primera de les operacions especials que pot registrar una mobilitat elevada després de l’inici de la pandèmia per la COVID19, el març de l’any passat.

Actualment, entre les mesures per limitar la propagació de la COVID19 pel que fa a la mobilitat s’estableix el confinament perimetral de Catalunya, de manera que no es pot entrar ni sortir sense motiu justificat. A més, des de la setmana passada, es permet la mobilitat intercomarcal si bé aquesta està limitada a membres de la mateixa bombolla de convivència. Això ha comportat un augment de la mobilitat, tot i que el volum de trànsit es va situar el cap de setmana passat un 12% per sota dels valors prepandèmia.

Pel que fa a la mobilitat d’aquesta Setmana Santa, la situació de la pandèmia i el repunt de contagis que s’està produint aquests dies fa impossible predir quin serà el comportament de la població en aquestes vacances. En aquest sentit se superposen diferents aspectes que poden jugar a favor o en contra dels desplaçaments d’oci per aquest període com son el confinament perimetral de Catalunya, les restriccions en el sector de l’hostaleria, les restriccions nocturnes i el teletreball, que pot fer que s’avanci la sortida d’alguns desplaçaments o se n’endarrereixi el retorn.

El dispositiu especial de Setmana Santa d’enguany comprèn des de la tarda del divendres 26 de març fins a les 24 hores del dilluns 5 d’abril. La primera fase s’allarga des de les 15 hores del divendres 26 de març fins a les 24 hores del diumenge 28, coincidint amb l’inici de les vacances escolars i universitàries. La segona fase començarà el dijous 1 d’abril i acabarà el dilluns 5. Tanmateix, la pandèmia i els factors assenyalats relacionats amb la mateixa poden fer que les dues fases tradicionals d’aquest període festiu enguany es dilueixin i es produeixi un continu de viatges al llarg de tota la Setmana Santa.

En circumstàncies normals aquesta operació s’emmarca en una transició entre els desplaçaments d’hivern i els de primavera/ estiu. Per tant, la mobilitat d’oci es dirigeix tradicionalment cap a muntanya i cap a platja pràcticament a parts iguals. Enguany les estacions d’esquí catalanes tenen previst mantenir les seves instal·lacions obertes fins  el 5 d’abril, coincidint amb el retorn de Dilluns de Pasqua, i també es preveu un nombre important de desplaçaments cap a destinacions de platja, a la Costa Brava i Daurada, com cada any.

S'ADJUNTA ARXIU EN PDF AMB LA NOTA DE PREMSA AMPLIADA SOBRE LA PRIMERA FASE DEL DISPOSITIU DE SETMANA SANTA 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa ampliada en PDF

Nota de premsa ampliada en PDF
PDF | 190

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia