Delegació a Tarragona

Ampliant la salut

Nous serveis, per ara i per al futur

query_builder   30 març 2021 09:00

event_note Nota de premsa

Ampliant la salut

Nous serveis, per ara i per al futur

.

El Departament de Salut i l’Ajuntament de Valls han signat un protocol per a reordenar els serveis de salut de Valls i l’Alt Camp. S’hi preveu treballar per tal que el Pius Hospital de Valls deixi de ser de gestió municipal i passi a gestionar-se a través d’una organització ja existent íntegrament pública, depenent de forma directa del CatSalut. Aquest traspàs es fa amb l’objectiu bàsic de mantenir i millorar els actuals dispositius destinats a l’assistència sanitària i sociosanitària en funcionament dins el sistema públic en termes de viabilitat i sostenibilitat; tot plegat, intensificant-ne la qualitat i la capacitat resolutiva en benefici de la població.

A la vegada, s’han començat a instal·lar els mòduls de suport per al Covid als CAP, ara als centres d’Alcover i de la Selva del Camp. Els mòduls tenen una superfície de 45 metres quadrats i consten de dos punts per a les proves PCR i una consulta per a pacients respiratoris. La voluntat d'aquests espais annexos és traslladar l'activitat relacionada amb el coronavirus  com ho son les proves PCR, tests ràpids, identificació de contactes, exploracions, entre altres, per garantir els dobles circuits.

I també s’amplia el servei d’ambulàncies, amb la incorporació de dos vehicles –al CAP Sant Pere de Reus, i al polígon Riu Clar- que operaran dotze hores al dia per reforçar les unitats de suport vital bàsic. El SEM també ampliarà l'horari de dues unitats que passaran de les dotze diàries que feien fins ara a les vint-i-quatre.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia