Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Actes i jornades organitzats pels grups Leader per al mes d'abril

query_builder   29 març 2021 15:23

event_note Nota de premsa

Actes i jornades organitzats pels grups Leader per al mes d'abril

Els grups Leader organitzen i participen aquest mes d’abril en diferents actes, jornades, visites i reunions per a divulgar i donar a conèixer els projectes que desenvolupen en el marc de les seves estratègies de desenvolupament territorial

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya va seleccionar 11 Grups d'Acció Local (GAL) per a aplicar el desenvolupament local participatiu Leader en el marc del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de Catalunya 2014-2020.

Així, cal destacar que el proper 8 d’abril tindrà lloc la jornada, en línia, ‘Han mort les oficines? El futur del treball: flexible i amb coworkings!’, impulsada pel Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques Ribera d’Ebre-Terra Alta, dins del projecte ‘Cowocat Rural’. Es tracta d’un interessant webinar especialment dirigit a gestors/es i dinamitzadors/es d’espais de coworking, i persones interessades en les noves formes de treball.

És evident que la Covid-19 ha forçat un profund canvi organitzatiu en els entorns de treball. Amb la sobtada i accelerada incursió del teletreball, les empreses s'enfronten a nous i diversos reptes, com són la seguretat informàtica, les interaccions dels equips, o l'optimització dels costos dels edificis buits, entre molts altres.

Tenint en compte els nous marcs legals per al treball flexible, la proliferació i consolidació dels llocs de treball híbrids, i la lluita constant per a treballar des de casa, s’explorarà les oportunitats que cal aprofitar en el camí de tornada a l'oficina, i com poder adaptar-se als reptes actuals i crear resiliència en tot aquest procés.

'Cowocat Rural' és un projecte de cooperació impulsat pels Grups d’Acció Local (GAL) dins del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya 2014-2022.

Un dels objectius principals dels GAL és la dinamització territorial i la divulgació dels seus projectes més estratègics i bones pràctiques, conjuntament amb la gestió dels ajuts, que convoca anualment el Departament, per a fomentar la realització d'inversions que generin activitat econòmica en les zones rurals i fomentin la creació i/o manteniment de llocs de treball, principalment de dones i de joves, en actuacions de millora dels processos de transformació i comercialització dels productes agraris, creació i desenvolupament de microempreses, foment d'activitats turístiques, i conservació i millora del patrimoni rural.

Aquestes són les actuacions previstes per al mes d’abril:

Jornada d’intercanvi d’experiències de la RRN amb ‘Noguerament Bo’

Data i lloc: Dimarts 6 d’abril de 2021. En línia

Horari: de 10.00h a 12.00h.

Participa: Consorci Grup d’Acció Local Noguera – Segrià Nord

La ‘Red Rural Nacional’ (RRN) organitza una Jornada d'intercanvi d'experiències amb l'objectiu de fomentar i promocionar els circuits curts en la producció agroalimentària, el consum de proximitat, i el suport al comerç local, els quals s'han posat encara més en valor a causa de la Covid-19. El GAL Noguera Segrià Nord participarà en la taula de diàleg amb el projecte ‘Noguerament Bo’, el distintiu agroalimentari que identifica i promociona els productes produïts, elaborats, transformats, i envasats en l'àmbit territorial de la comarca de la Noguera.

Jornada adreçada als Grups d’Acció Local i les seves xarxes regionals i estatals, assemblea de la RRN, i altres agents interessats com, per exemple, Grups Operatius.

Més informació:

http://www.redruralnacional.es/-/intercambio-de-experiencias-leader-promocion-de-circuitos-cortos-de-comercializacion

Presentació de resultats del Projecte ‘Repoblem un camp d’oportunitats’

Data i lloc: dimecres, 7 d’abril, a Concactiva.

Horari: de 16:00h a 17:30h.

Organitza: Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp

El projecte ‘Repoblem un camp d’oportunitats’ ha actualitzat la situació estadística de vulnerabilitat contextual als pobles del Camp de Tarragona, i ha treballat amb alguns d’ells per a concretar projectes per a dinamitzar-los. La trobada ha de servir per a permeabilitzar aquest treballs a representants d’entitats directament vinculades amb els serveis dels municipis rurals.

Sessió adreçada a membres dels departaments territorials de la Generalitat, i  tècnics del Grup d’Acció Local.

Més informació: https://www.leaderdelcamp.cat/projectes/repoblem-un-camp-doportunitats/

‘Han mort les oficines? El futur del treball: flexible i amb coworkings!’

Data i lloc: Dijous 8 d’abril de 2021. En línia

Horari: de 12.30.h a 13.30h.

Organitza: Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques Ribera d’Ebre-Terra Alta

Com ja s’ha esmentat, es tracta d’un interessant webinar especialment dirigit a gestors/es i dinamitzadors/es d’espais de coworking i persones interessades en les noves formes de treball.

Més informació:

https://www.cowocatrural.cat/esdeveniments/han-mort-les-oficines-el-futur-de-treball-flexible-i-amb-coworkings

Presentació del projecte ‘FER’ als Centres de recursos pedagògics (CRP) del Solsonès i la Segarra

Data i lloc: Divendres 9 d’abril de 2021. En línia

Horari: Pendent de determinar.

Organitza: Consorci Grup d’Acció Local Noguera – Segrià Nord

Presentació del projecte FER, i el nou recurs disponible.

Leader i Dones del món rural

Data i lloc: Divendres 9 d’abril de 2021

Horari: de 9.00h a 9.20h.

Organitza: Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques Ribera d’Ebre-Terra Alta

En col·laboració amb la Cadena Ser de Terres de l’Ebre i l’Associació de dones pageses i ramaderes del món rural, s’inicia la primera sessió a la ràdio, on enregistraran el dos gerents de Terres de l’Ebre per a explicar quina és la tasca i la relació que estableixen amb els agents locals, entre elles l’Associació de les dones del món rural. L’emissió tindrà lloc dimarts 13 d’abril.

Sessió Informativa Leader

Data i lloc: Dilluns 12 d’abril de 2021. En línia

Horari: De 13.00h a 14.00h.

Organitza: Consorci Grup d’Acció Local Noguera – Segrià Nord

Explicació sobre els ajuts Leader, adreçada a empreses, entitats, i persones de la Noguera i el Segrià Nord interessades a demanar un ajut Leader.

Més informació: http://www.noguerasegrianord.cat/ajuts-leader/jornades-dajuts-leader-2021

Presentació del projecte ‘FER’ als Centres de Recursos Pedagògics (CRP) de l'Alt Camp, Baix Camp, Conca de Barberà, i Priorat

Data i lloc: Dimarts 13 d’abril de 2021. En línia.

Horari: De 12.30h a 13.30h.

Organitza: Consorci Grup d’Acció Local Noguera – Segrià Nord

Presentació del projecte FER i del nou recurs disponible als esmentats Centres de Recursos Pedagògics (CRP) i a les escoles de les esmentades comarques.

Jornada PATT: ‘Bones pràctiques per al repoblament. Telecomunicacions’

Data i lloc: 14 d’abril de 2021. En línia

Horari: de 12:00h a 13:30h.

Organitza: Associació Leader de Ponent

Aquesta jornada del Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT) del DARP, adreçada a tècnics d’ens públics, vol ser un espai de transferibilitat de coneixement i intercanvi d’experiències entre ens locals i agents que hi actuen per a fomentar la creació i la difusió d’eines que s’estan implementant, i que serveixin per a revertir la manca d’infraestructures tecnològiques al món rural.

Més informació: https://www.leaderponent.cat/esdeveniments/bones-practiques-per-al-repoblament-telecomunicacions/

Jornada PATT: ‘Connectar amb el client en un entorn virtual’

Data i lloc: Divendres 16 d’abril de 2021. En línia

Hora ri: De 10.00h a 12.00h.

Organitza: Consorci Grup d’Acció Local Noguera – Segrià Nord

La crisis sanitària provocada per la Covid-19 ha fet que les empreses i les persones empresàries hagin de repensar el seu model de negoci, fer canvis, i superar nous reptes, fins ara desconeguts. Ara més que mai és primordial que les persones empresàries coneguin com connectar amb els clients en un entorn virtual per tal d’adaptar-se a aquest nou món i aconseguir els seus objectius.

Així, aquesta jornada està adreçada a empreses i persones empresàries d’arreu de Catalunya.

Presentació del projecte ‘FER’ a escoles i al Centre de Recursos pPedagògics (CRP)  de la Cerdanya

Data i lloc: Dilluns 19 d’abril de 2021. En línia

Horari: De 15.30h a 17.30h.

Organitza: Consorci Grup d’Acció Local Noguera – Segrià Nord i Leader Alt Urgell Cerdanya

Presentació del projecte ‘FER’ i el nou recurs disponible, adreçada a caps d’estudi d’escoles de la Cerdanya.

Jornada PATT: ‘Bones pràctiques per al repoblament. Habitatge’

Data i lloc: 21 d’abril de 2021. En línia

Horari: de 12:00h a 13:30h.

Organitza: Associació Leader de Ponent

Aquesta jornada vol ser un espai de transferibilitat de coneixement i intercanvi d’experiències entre els ens locals i els agents que hi actuen amb l’objectiu de fomentar la creació i difusió d’instruments operatius que serveixin per a gestionar millor les polítiques d’habitatge del món rural i revertir el despoblament rural. La sessió s’adreça a tècnics d’ens públics

Més informació:  https://www.leaderponent.cat/esdeveniments/bones-practiques-per-al-repoblament-habitatge/

Jornada ‘Silver Economy’ amb agents sèniors rurals

Data i lloc: Dimecres, 21 d’abril de 2021

Horari: de 9.30h a 12.30h.

Participa: Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques Ribera d’Ebre-Terra Alta

Sessió de treball organitzada per la Xarxa d’Espais de Desenvolupament Local REDL (‘Red de Espacios de Desarrollo Local’). Els Grups d'Acció Local (GAL) hi assisteixen a petició de la Diputació de Tarragona. Es tracta d’una jornada de debat i reflexió sobre les oportunitats que té la ‘Silver Economy’ en la dinamització econòmica dels territoris rurals. En aquesta sessió hi participaran també empreses del territori.

‘Les noves economies a la ruralitat. Estratègies enfront al despoblament’

Data i lloc: 22 d’abril de 2021. En línia

Horari: pendent.

Participa: Consorci GAL Alt Urgell - Cerdanya

Participació en el curs ‘Les noves economies a la ruralitat, estratègies enfront al despoblament. Dins del bloc 3 ‘Retenció del jovent i atracció de talent per a parlar sobre el fre a l’èxode juvenil. Iniciatives empresarials. Economia creativa, circular, social, i solidària’ s’explicarà la iniciativa del ‘Matchfunding Arrela’t a l’Alt Pirineu i Aran’, que es va desenvolupar dins del marc del projecte ‘Odisseu’, i moltes altres iniciatives pirinenques. Aquest curs s’imparteix en el marc de la formació DIBA, de la Diputació de Barcelona. En aquest curs s’explora nous enfocaments i diferents estratègies econòmiques per a fer front als reptes de la ruralitat des dels petits municipis.

Per a més informació:

http://agricultura.gencat.cat/ca/detalls/Noticia/LEADER_2021_04

També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat

1  

Fitxers adjunts

Comunicat de premsa

Comunicat de premsa
PDF | 96

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia