Cultura

PortaFerrada

El Festival de la Porta Ferrada, que té el suport del Departament de Cultura, arriba a la 59a edició

query_builder   30 març 2021 12:46

event_note Nota de premsa

El Festival de la Porta Ferrada, que té el suport del Departament de Cultura, arriba a la 59a edició

  • Obert a totes les disciplines artístiques, compta amb noms consolidats i talents emergents de l’escena nacional i internacional
  • Serà un festival paritari amb el 50% d’actuacions femenines
PortaFerrada

El Festival de la Porta Ferrada, de Sant Feliu de Guíxols, arriba a la seva 59a edició que serà única i excepcional, com ho son els moments actuals. Aquest compta amb el suport del Departament de Cultura, a través de l’Institut Català de les Empreses Culturals i s’acull a línia d’aportacions reintegrables des del 2016.

Les aportacions reintegrables son aquells ajuts que permeten a l’empresa disposar de liquiditat per endegar un projecte cultural i que es faciliten en la doble modalitat de subvenció més préstec.

El Festival, que suposa un important retorn econòmic per a la comarca de l’Empordà presenta enguany 32 propostes musicals i 18 d’altres disciplines i com a espai principal tindrà el Guíxols Arena després de la bona acollida de l’any passat que permet establir tots els protocols sanitaris i de distància social per garantir la màxima seguretat dels assistents. Una edició, la del 2020 que en paraules del director de l’ICEC, Miquel Curanta, “va poder tirar endavant gràcies a l’esforç i resiliència de tots els implicats i d’una bona col·laboració públic-privada”

Per la seva banda, el director de TheProject i del Festival, Iñaki Martí, ha declarat que “presentem una nova edició amb els deures fets i l’experiència de l’any passat. Sabem el que cal fer per garantir la seguretat de públic, treballadors i artistes. El tret de sortida serà el cap de setmana del 8 a l’11 de juliol amb un nou festival d’humor i clourem al voltant del 23 d’agost. Seran prop de 50 espectacles, que posicionaran una vegada més a Sant Feliu de Guíxols i el seu festival, com a referència indiscutible de l’estiu cultural a Catalunya.”

El director artístic, Albert Mallol, ha anunciat “una programació àmplia d'estils per donar cabuda a les diverses sensibilitats de públic àvid de tornar a gaudir de grans espectacles de música en viu. Pop, Rock, Jazz, Folk, Cançó d'autor Música Clàssica i Contemporània”.

Ja estan confirmades les actuacions de: Sidecars + Sidonie (doble concert), Oques Grasses, India Martínez, Beret, La Locomotora Negra, Rosario, Sergio Dalma, Kool & The Gang, Rozalén, Ben Harper, Maria Arnal i Marcel Bagés, God Save The Queen, Bad Gyal, Damaris Gelabert, La Oreja de Van Gogh i La Noche Atlántica amb Iván Ferreiro iXoel López.

El festival tornarà enguany a la Plaça de l'Abadia amb una programació que inclou noms com Folkestral, Quartet Brossa & Friends, Olvido Lanza, Carles Font i Northern Cellos.

D’altra banda, s’estrenarà el cicle Delicatessen, una sèrie de concerts-aperitiu dedicats a les noves veus femenines i protagonitzats per Núria Graham, Renaldo & Clara, Joina i Maria Jaume entre d’altres. Les actuacions tindran lloc a escenaris nous a l’aire lliure. Precisament en aquesta edició el Festival arriba a la paritat pel que fa a la presència femenina, un tret que el director de l’ICEC ha considerat “molt important i que és un dels eixos estratègics de l’ICEC’”.

El Festival donarà un aire renovat, fresc i d'optimisme, i permetrà la regeneració i activació del sector cultural en una edició que serà el preàmbul del 60è aniversari del Festival, el primer certamen de Catalunya en arribar a aquesta fita.

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia