Educació

Comunicat

Comunicat del Departament d'Educació en relació amb les sentències que anul·len dos projectes lingüístics

query_builder   30 març 2021 13:32

event_note Nota de premsa

Comunicat del Departament d'Educació en relació amb les sentències que anul·len dos projectes lingüístics

El Departament d’Educació ha rebut fa pocs minuts dues sentències del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que condemnen al Departament a fixar un mínim del 25% de l’ensenyament en castellà i anul·la el projecte lingüístic d’aquests dos centres educatius. Els serveis jurídics del Departament i del Govern estudiaran amb deteniment el recorregut judicial que es pot dur a terme a partir d’ara.

Cal recordar que en matèria educativa, correspon a la Generalitat la competència sobre el tractament de les llengües i la immersió lingüística a l'escola. Així ho estableix la Llei d’Educació de Catalunya (LEC) en el Títol II, que va estar validat constitucionalment.

La nova llei d’educació estatal, coneguda com a LOMLOE, ho ratifica i, per tant, estableix que correspon a la Generalitat les decisions en matèria lingüística.

Però el TSJC està actuant en base a la sentència del Tribunal Constitucional (TC) contra l’Estatut i d’uns recursos de l'època del PP, quan era vigent la Llei Wert, la norma educativa més regressiva que s’ha fet mai a l’Estat en matèria educativa.

Una altra situació que també resulta difícil d’entendre, és que els jutges del TSJC vagin molt més enllà de les funcions jurisdiccionals que els són atribuïdes i que entrin en un debat que és 100% pedagògic i educatiu.

Pel Departament d’Educació, el català ha estat i seguirà sent una llengua d’oportunitats per a tota la ciutadania i ningú mereix ser exclòs del seu correcte aprenentatge.

30 de març de 2021
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia