Educació

Educació obre la 3a edició del projecte mEduTarraco, enguany adreçada a tota la ciutadania

query_builder   1 abril 2021 14:15

event_note Nota de premsa

Educació obre la 3a edició del projecte mEduTarraco, enguany adreçada a tota la ciutadania

  • L’activitat, en forma de joc, consisteix a utilitzar l’aplicació Mobile History Map (MHM) per fer un recorregut pels punts emblemàtics de Tarragona
  • Els centres educatius podran seguir fent l’activitat, que es podrà realitzar des d’avui fins al proper 30 de maig, amb grups d’alumnes
  •  Aquesta edició se suma a les activitats de La Marató de TV3
 

El Departament d’Educació obre avui la tercera edició del projecte mEduTarraco, que enguany s’adreça a tota la ciutadania. Es tracta d’una activitat en forma de joc que consisteix a utilitzar l’aplicació Mobile History Map (MHM) per fer un recorregut pels punts emblemàtics de Tarragona, que es podrà realitzar des d’avui dia 1 d’abril fins al 30 de maig de 2021. L’objectiu és que tant l’alumnat com tota la ciutadania que hi participi pugui conèixer la ciutat d’una manera lúdica. Una altra novetat d’aquesta edició serà que mEduTarraco, en la seva línia de solidaritat, se suma a les activitats de la Fundació La Marató de TV3.

 

Pel que fa als centres educatius, poden seguir fent l’activitat amb grups d’alumnes. En aquesta edició es dona però un període de dos mesos amb l’objectiu de facilitar autonomia i flexibilitat als centres i que, d’aquesta manera, puguin triar la data més convenient per fer participar-hi. Cada usuari que entri a l’aplicació pot ésser representat per un alumne, o bé una parella o per un grup de tres, o el que esculli. L’activitat enguany es focalitza en dos Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), que guien la implementació de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides: l’ODS 3, de Salut i Benestar, i l’ODS 4, d’Educació de qualitat.

 

Col·laboració amb La Marató de TV3

 

A banda de visitar el nombre més gran de punts emblemàtics de la ciutat, per poder participar en l’activitat, s’han de contestar les preguntes que planteja l’aplicació MHM en cada visita. En funció dels encerts, els participants podran acumular punts i aconseguir una medalla. A més, per cada usuari que hi participi i completi l’activitat, els espònsors del projecte faran una aportació solidària a la Fundació La Marató de TV3, que enguany contribueix a la investigació sobre la salut mental.

 

El projecte mEduTarraco és una iniciativa d’un equip de 15 docents i està coorganitzat pel Departament d’Educació, l’Ajuntament de Tarragona i el programa mSchools, una iniciativa que impulsa la fundació Mobile World Capital Foundation en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i GSMA. El projecte compta també amb el suport d’Itinerarium, Universitat Rovira i Virgili, Repsol i l’Autoritat Portuària de Tarragona.

 

1 d’abril de 2021

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia