Servei Català de Trànsit

Balanç operació retorn Setmana Santa

Retorn esglaonat en aquesta segona fase de Setmana Santa, tot i algunes retencions provocades per accidents

query_builder   5 abril 2021 20:36

event_note Nota de premsa

Retorn esglaonat en aquesta segona fase de Setmana Santa, tot i algunes retencions provocades per accidents

Des de l’inici del dispositiu especial de Setmana Santa fins avui dilluns a les 20.00 h, hi ha hagut dues víctimes mortals en dos accidents de trànsit a la xarxa viària interurbana catalana

 

La via que ha registrat més complicacions viàries al llarg d’avui dilluns a la tarda ha estat l’AP-7, amb 6 km de cua entre Cardedeu i la Roca del Vallès en sentit Granollers per un sinistre

 

Entre les 12.00 h d’ahir diumenge i les 20.00 h d’avui dilluns, han retornat cap a l’àrea metropolitana de Barcelona 485.426 vehicles, quan se n’estima un mínim de 514.800 i un màxim de 585.000 fins a les 22 h d’avui

 

Des del Servei Català de Trànsit demanem extremar la prudència a la carretera en el que resta d’operació retorn

 

Des de l’inici de l’operació especial de Setmana Santa, el divendres 26 de març a les 15.00 h, fins avui dilluns, dia 5 d’abril, a les 20.00 h, han mort dues persones en dos accidents de trànsit a les carreteres i autopistes catalanes.

 

El primer sinistre va tenir lloc el divendres 2 d’abril. Cap a les 17.55 h, hi va haver una col·lisió frontal entre dos turismes al punt quilomètric 39 de la C-55, a Sant Joan de Vilatorrada (Bages). A causa de l’accident, un dels conductors va resultar ferit molt greu i va ser traslladat a l’Hospital de Manresa on posteriorment va morir. Es tracta de M.C., de nacionalitat marroquina, 40 anys i veí de Solsona.

 

El segon sinistre va ocórrer el dissabte, 3 d’abril. Cap a les 18.04 h, un motorista va patir una sortida de via i va caure al punt quilomètric 11 de la BV-2115, a Castellet i la Gornal (Alt Penedès). A causa de l’accident, el conductor i únic ocupant de la moto va morir. Es tracta d’M.C.B., un home de 21 anys i veí de Vilanova i la Geltrú.

  

Entre les 12.00 h d’ahir diumenge, quan va començar l’operació retorn, i les 20.00 h d’avui dilluns, han retornat cap a l’àrea metropolitana de Barcelona  485.426 vehicles, quan se n’estima un mínim de 514.800 i un màxim de 585.000 fins a les 22 h d’avui.

 

Pel que fa a la mobilitat d’avui dilluns, i de retorn cap a l’àrea metropolitana de Barcelona, hi ha hagut trànsit lent i aturades durant el matí en els següents trams:

 

  • C-31: 7 km a Sitges per un accident (afectació en ambdós sentits)
  • N-340: 5 km al Vendrell i 4 km a l'Arboç
  • C-31: 5 km a Santa Cristina d’Aro
  • C-65: 3 km a Llagostera
  • B-20: 1 km a Cornellà de Llobregat

 

Aquesta tarda, hi ha hagut set accidents que han comportat restriccions i han provocat retenció a l’AP-7 a la Roca (6 km) en sentit Granollers, a la C-16 a Casserres (2,5 km) en sentit Berga, a la C-61 a Vallgorguina (2 km) en tots dos sentits, a la C-58 a Ripollet (1,5 km) en sentit Sabadell, a la C-25 a Sant Fruitós de Bages (1 km) en sentit Girona, a l’A-2 a Cervera (1 km) en sentit Barcelona, i a la T-203 al Catllar (1 km) en tots dos sentits. A banda, cal destacar l’N-340, amb 4 km de cua al Vendrell i 2 km a Castellet i la Gornal en sentit Barcelona; l’N-II, amb 4 km de retenció a Vilamalla en sentit Girona; la C-55, amb 2 km de cua a Castellbell i el Vilar en sentit Abrera; i l’A-2, amb 1 km de retenció a Pallejà en sentit Barcelona.

 

Algunes d’aquestes afectacions encara es mantenen i es poden consultar al web d’incidències de l’SCT.

 

Amb l’objectiu de minimitzar les afectacions viàries de l’operació retorn d’avui dilluns, s’han habilitat mesures especials de regulació i ordenació del trànsit: a la C-31 a Santa Cristina d’Aro, a la C-16 a Cercs i Berga, a la C-55 a Castellgalí-Manresa, a la C-32 al tram Peatge de Vilassar-B-20, a la C-32 al tram Gavà-L’Hospitalet de Llobregat, a l’AP-7 al tram Maçanet-La Roca, a l’AP-7 al tram Vilafranca del Penedès-Peatge de Martorell, a la C-17, a Ripoll, a la C-65, a Cassà de la Selva, i a la C-14 al tram Reus-La Riba-Montblanc. També s’ha obert el carril Bus-VAO de la C-58 en sentit sud per a tots els vehicles (excepte camions).

 

Incidències viàries de diumenge, 4 d’abril

 

Ahir diumenge es va produir un retorn parcial de vehicles i les vies que van registrar els problemes de trànsit més rellevants sobretot a la tarda van ser aquestes:

 

  • AP-7: 12 km a la Roca del Vallès i 12 km a Hostalric (per accident)
  • N-340: 8 km a Coma-ruga, 3 km a Altafulla i 2 km a l’Arboç
  • C-31: 8 km a Santa Cristina d’Aro
  • C-35: 10 km a Sant Celoni
  • C-16: 5 km a Berga i 6 km a la Nou Berguedà
  • C-17 2 km a Ripoll i 10 km a Granollers
  • C-55: 3 km a Castellgalí
  • N-II 12 km a Tordera, 2 km a Pineda de Mar i 3 km a Figueres

 

Màxima prudència en el que resta de retorn

Tenint en compte que encara resten unes hores per donar per finalitzada l’operació retorn de Setmana Santa, des del Servei Català de Trànsit insistim en demanar als conductors que encara hagin de tornar a casa, que siguin prudents a la carretera i respectin totes les normes de circulació per evitar accidents.

1  

Fitxers adjunts

NOTA DE PREMSA EN PDF

NOTA DE PREMSA EN PDF
PDF | 97

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia