Ferrocarrils

FGC

FGC omple els trens de literatura i solidaritat per Sant Jordi

query_builder   7 abril 2021 10:00

event_note Nota de premsa

FGC omple els trens de literatura i solidaritat per Sant Jordi

  • Ferrocarrils commemorarà el centenari del naixement de Teresa Juvé, Felícia Fuster i Joan Triadú amb el bateig de trens amb el seu nom i tres exposicions sobre la seva vida i obra
  • S’entregaran polseres solidàries amb paraules d’ànim a les persones ingressades a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i els infants de la unitat de Pediatria decoraran amb els seus dibuixos el cotxe d’un tren d’FGC
FGC

La literatura i la solidaritat seran les protagonistes de les activitats que ha preparat Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) per la diada de Sant Jordi, un programa d’activitats per vincular el ferrocarril amb una data tan especial i transmetre l’esperit d’aquesta jornada, fomentant la lectura i la solidaritat entre les persones usuàries.

Els detalls de totes aquestes activitats es poden consultar en un espai del web d’FGC creat especialment per aquesta jornada on s’especifiquen les accions, les dates i la forma de participar en les diferents iniciatives: https://www.fgc.cat/sant-jordi-21/.

Per a l’organització d’aquestes activitats, Ferrocarrils ha comptat un any més amb la col·laboració de diferents institucions i entitats com són l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, la Institució de les Lletres Catalanes, el Gremi de Llibreters, el Departament de Cultura de la Generalitat i l’Hospital Universitari de la Vall d’Hebron.

FGC

Concurs de Relats Breus

FGC i l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès organitzen una nova edició del concurs literari de relats breus on es convida les persones usuàries de Ferrocarrils  a plasmar a les xarxes socials allò que inspira el viatge en tren, ja sigui l’expressió d’una vivència, d’un record o bé un relat de ficció.

La participació està oberta fins al dia 19 d’abril i cal acompanyar els textos amb l’etiqueta #FGCrelats al Twitter o a Instagram, en aquest cas escrivint el relat en la descripció de la imatge que es comparteix. Poden participar totes les persones que ho desitgin, sense limitació d’edat, i l’extensió màxima dels relats ha de ser de 280 caràcters, inclosa l’etiqueta #FGCrelats.

FGC

Trens i exposicions de Teresa Juvé, Felícia Fuster i Joan Triadú

Figures clau de la literatura catalana tornen a ser protagonistes del Sant Jordi d’FGC. Aquest any, es commemora el centenari del naixement de les escriptores Teresa Juvé i Felícia Fuster i de l’autor Joan Triadú i es batejaran tres trens d’FGC amb el seu nom. Aquests trens se sumaran al conjunt de vehicles que Ferrocarrils ha batejat els últims anys amb noms d’escriptores i escriptors com per exemple Josep Carner, Joan Perucho, Maria Aurèlia Campmany, Josep M. Espinàs, Mercè Rodoreda o Montserrat Roig.

A més, aquest any FGC reforçarà la commemoració d’aquests centenaris literaris acollint les exposicions que la Institució de les Lletres Catalanes dedica a cadascuna d’aquestes figures per divulgar la seva vida i obra. Les mostres es podran veure a l’Espai Provença d’FGC, ubicat a l’estació de Provença: l’exposició de Joan Triadú del 20 d’abril al 21 de maig, la de Teresa Juvé del 25 de maig al 25 de juny i la de Felícia Fuster del 29 juny al 30 de juliol.

 

Difusió de la lectura i la literatura i cultura catalanes

Els trens que FGC batejarà amb els noms de Triadú, Juvé i Fuster circularan per la línia Barcelona-Vallès. Aquests trens, a més, estaran vinilats durant els propers mesos amb la imatge d’una campanya del Gremi de Llibreters i el Departament de Cultura per promoure la difusió de la lectura, així com la literatura i cultura catalanes. 

FGC

Presentacions de llibres

En el marc de la commemoració de la Diada de Sant Jordi, Ferrocarrils promourà la literatura catalana vinculada al món ferroviari amb la presentació de diferents llibres sobre la història ferroviària del país.

Així, es presentaran les obres “Vall de Núria Desapareguda” d’Agustí Dalmau, “Tramvies de Barcelona i rodalies (1872-2020)” de Joan Termes, “Les Comunicacions a Través dels Pirineus” de Lluis Garcia, “El Tren de la Sal” de Joan Carles Salmerón i “El Parc Astronòmic del Montsec” de Francesc Guillaumet.

FGC

Un tren decorat pels infants ingressats a Vall d’Hebron

FGC i l’Hospital Universitari Vall d’Hebron també col·laboren aquest any en una iniciativa on els infants ingressats a la unitat de pediatria de l’hospital són els protagonistes. A partir dels dibuixos amb motius de Sant Jordi que han fet els infants, Ferrocarrils decorarà el vagó d’un tren que circularà per la línia Llobregat-Anoia.

FGC

Paraules que curen dedicades als pacients de Vall d’Hebron

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i l’Hospital Universitari Vall d’Hebron col·laboren un any més en una iniciativa solidària per apropar Sant Jordi a les persones ingressades. Així, les persones treballadores i usuàries d’FGC, i la ciutadania en general, poden enviar una paraula de suport als pacients a través d’aquest formulari https://www.fgc.cat/paraules-que-curen/. Entre totes les paraules rebudes se seleccionaran les que transmetin un missatge més positiu, i s’imprimiran en unes polseres que es lliuraran a les persones ingressades al centre hospitalari el pròxim dia 23 d’abril, en una acció solidària organitzada per les dues institucions.

Entre totes les persones que participin enviant paraules solidàries també es farà un sorteig i podran guanyar un cap de setmana a Port Ainé, un bitllet Trans Monserrat Monistrol per a quatre persones o quatre bitllets pel Tren del Ciment.

1  

Imatges

Foto

Foto 461

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 398

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia