Empresa i Treball

#formacióturismecat

TURISME

El Departament d'Empresa i Coneixement posa en marxa el pla anual #formacióturismecat 2021 amb 83 cursos per millorar la competitivitat d'empreses i entitats del sector

query_builder   8 abril 2021 10:34

event_note Nota de premsa

TURISME

El Departament d'Empresa i Coneixement posa en marxa el pla anual #formacióturismecat 2021 amb 83 cursos per millorar la competitivitat d'empreses i entitats del sector

Formació Turisme
  • Seguint les directrius establertes al Pla Estratègic de Turisme de Catalunya i el Pla de Màrqueting Turístic de Catalunya, #formacióturismecat té com a objectiu contribuir a incrementar la competitivitat de les empreses i entitats del sector turístic català
  • La formació s’articula a través de quatre itineraris: Innovació en producte i servei turístic; Transformació digital; Màrqueting digital i comercialització; i Sostenibilitat i accessibilitat
  • En total són 83 cursos dels quals es podran beneficiar 700 professionals del sector turístic

 

La Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General de Turisme (DGT) i l'Agència Catalana de Turisme (ACT), ha posat en marxa els nous cursos de #formacióturismecat 2021, el pla de formació anual adreçat a empreses i entitats del sector turístic català.

Seguint les directrius establertes al Pla Estratègic de Turisme de Catalunya i al Pla de Màrqueting Turístic de Catalunya, #formacióturismecat té com a objectiu contribuir a l'increment de la competitivitat de les empreses i entitats turístiques. En aquest sentit, Octavi Bono, director general de Turisme afirma que “el sector turístic respon a una activitat extraordinàriament dinàmica que fa que les pautes de gestió siguin també molt canviants i requereixin d’una actualització constant de coneixements”. En aquest sentit, destaca Bono, “el programa de formació de turisme del Departament d’Empresa i Coneixement vol acostar aquestes noves capacitats al voltant de la innovació, la digitalització, el màrqueting, la sostenibilitat i l’accessibilitat per proveir d’eines per a una major competitivitat del conjunt del nostre sistema turístic”.

Aquest pla formatiu s’ha configurat al voltant de quatre itineraris:

Itinerari 1 – Innovació en producte i servei turístic: consisteix en capacitar els participants en la utilització d’eines i metodologies orientades a la generació de nous productes i serveis innovadors.

Itinerari 2 – Transformació digital: té com a objectiu mostrar als participants les oportunitats i potencialitats de l’aplicació de la transformació digital a les empreses turístiques.

Itinerari 3 – Màrqueting digital: vol capacitar els participants amb el coneixement pràctic en l’ús de les eines i tecnologies per promocionar les seus productes i serveis a través dels canals digitals (web i xarxes socials).

Itinerari 4 – Sostenibilitat i accessibilitat: té com a objectiu de reorientar l’activitat turística cap un model més sostenible i responsable.

En total són 83 cursos, que sumen més de 380 hores lectives, dels quals es podran beneficiar un total de 4.700 professionals del sector turístic.

Actualment estan obertes les inscripcions d’una primera quinzena de propostes per als mesos d'abril i maig en format online, que es podran seguir via streaming o autoformació i properament s’obriran més cursos que ampliaran l’oferta formativa disponible. Les places són limitades i varien en funció del curs. A més, per ajudar a pal·liar les conseqüències de la Covid-19 i fins que no es pugui reactivar l'activitat turística amb normalitat, les inscripcions a tots els cursos són de caràcter gratuït.

En el primer itinerari, Innovació en producte i servei turístic, es poden trobar cursos com “Aprèn a crear noves experiències turístiques”, “La gamificació com a estratègia d’innovació en turisme” o “Slow Tourism: creació d'experiències i producte turístic”, entre d’altres.

En el segon itinerari, Transformació digital, s’ofereixen els cursos de “Google my business - posicionament local en el teu telèfon mòbil” o “Transformació digital: per on comencem?”, entre d’altres.

En el tercer itinerari, Màrqueting digital, hi ha cursos sobre “Storydoing: genera continguts per al teu web”, “Anàlitica web amb Google Analytics”, o “Com crear una estratègia de continguts per arribar al cor del meu client”, entre d’altres.

Finalment, en el quart itinerari, Sostenibilitat i accessibilitat, els i les professionals del sector turístic es podran formar a través de cursos com “Economia circular: Com aplicar-la al meu negoci”.

L’alumnat que s’inscrigui en aquests cursos tindrà l’oportunitat de conèixer les noves tendències i oportunitats de negoci del sector, així com obtenir la inspiració necessària per impulsar projectes innovadors amb una visió sostenible i accessible.

Tota la informació sobre els cursos, així com les inscripcions es poden realitzar a través del web: https://formacioturismecat.eurecatacademy.org/

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

 

1  

Imatges

Imatge del pla anual #formacióturismecat 2021

Imatge del pla anual #formacióturismecat 2021 630

1  

Talls de so

Declaració del director general de Turisme, Octavi Bono
mp3 | 1192

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia