Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Miniatura Corolla híbrid

El Departament d'Agricultura renova 424 vehicles per a optimitzar les actuacions i la sostenibilitat ambiental

query_builder   8 abril 2021 13:34

event_note Nota de premsa

El Departament d'Agricultura renova 424 vehicles per a optimitzar les actuacions i la sostenibilitat ambiental

Foto web Corolla híbrid
Imatge d'un dels nous vehicles de la flota del Departament

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya ha finalitzat la renovació de la seva flota de vehicles amb el lliurament de 13 furgonetes per a les Escoles Agràries. Així, un total de 424 vehicles han estat renovats durant el segon semestre de 2020 i el primer trimestre de 2021 per tal de millorar l’eficiència en la gestió de la mobilitat del personal, aplicar les polítiques de sostenibilitat ambiental que formen part dels objectius del Departament, i donar compliment a l’Acord de Govern de 3 de gener de 2017 de vehicles de baixes emissions. El pressupost anual destinat al rènting dels 424 vehicles és de 3.594.232,61 €.

La flota de vehicles de les diferents unitats del DARP, oficines comarcals, i serveis territorials que ha estat renovada és de 315 vehicles, el 76% dels quals són de tipologia sostenible, és a dir, vehicles híbrids, GLP (gas liquat a pressió) i elèctrics. El total de vehicles 100% elèctrics és de 28, la qual cosa ha comportat la instal·lació de 7 punts de recàrrega a la seu dels serveis centrals del DARP a Gran Via de les Corts Catalanes i 3 a la seu de Doctor Roux, a Barcelona; 3 als serveis territorials a Lleida; 2 al Laboratori Agroalimentari de Cabrils; 2 a l’oficina comarcal de l’Alt Penedès; i la resta distribuïts per oficines comarcals i escoles agràries d’arreu de Catalunya. A més d’aquests 315 vehicles també s’ha renovat 109 vehicles del Cos d’Agents Rurals.

La licitació dels arrendaments del conjunt de vehicles s’ha dut a terme a través de la Comissió de Subministraments de la Generalitat de Catalunya, i els adjudicataris han estat diversos: principalment, han estat proveïdors de vehicles híbrids Toyota Yaris per a oficines comarcals i serveis territorials, vehicles tot camí GLP Dacia Duster, vehicles tot terreny Toyota Land Cruiser, vehicles GLP DR3, vehicles híbrids Toyota Corolla, en el segment elèctric vehicles Renault Zoe, furgonetes Fiat Doblo Easy i, per al Cos d’Agents Rurals, vehicles tot camí Dacia Duster, i tot terreny pick-up Toyota Hilux.

En el context de la col·laboració interdepartamental, els vehicles propietat del DARP sense etiqueta ambiental que han estat substituïts en aquest pla de renovació han estat cedits gratuïtament per a activitats formatives i pràctiques en els diferents cursos que duen a terme l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, i a la direcció general de Formació Professional, entre altres.

 

També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat

1  

Imatges

Imatge d'un dels nous vehicles de la flota del Departament.

Imatge d'un dels nous vehicles de la flota del Departament. 2094

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia