Recerca i Universitats

PAP

Més de 4.500 estudiants faran demà la prova d'aptitud personal (PAP) per accedir als estudis d'educació infantil i primària

query_builder   9 abril 2021 10:56

event_note Nota de premsa

Més de 4.500 estudiants faran demà la prova d'aptitud personal (PAP) per accedir als estudis d'educació infantil i primària

  • Durant aquest mes d’abril, també es realitzarà la prova d’accés a la universitat per a més grans de 25 i 45 anys que convocarà més de 3.300 persones
  • En totes les convocatòries, es mantindran les mateixes mesures de seguretat contra la COVID-19 adoptades al 2020
PAP

Un total de 4.535 estudiants (4.616 el 2020) faran demà, dissabte 10 d’abril, la prova d’aptitud personal (PAP) per poder accedir als graus en educació infantil i primària. D’aquesta manera, la PAP es torna a fer abans de la prova d’accés a la universitat (PAU), a diferència de l’any passat que es va endarrerir excepcionalment al juliol a causa de la situació de pandèmia per la COVID-19.

En aquestes proves, i en les de més grans de 25 i 45 anys que també es realitzaran aquest mes d’abril, es mantindran les mateixes mesures de prevenció i seguretat contra la COVID-19 que es van aplicar en les diferents convocatòries del 2020 i van ser aprovades pel PROCICAT. Les mesures estan pensades per reduir, tant com sigui possible, la transmissió del virus entre tots els col·lectius implicats: alumnat, professorat i personal de suport.

Les premisses més importants pel que fa a la seguretat són les següents:

  • No presentar-se al centre assignat en cas de tenir símptomes compatibles amb la COVID-19 o estar en situació de quarantena domiciliària.
  • Respectar la distància de seguretat interpersonal.
  • Ús obligatori de mascareta.
  • Intensificar la higiene de mans, així com les mesures de neteja i desinfecció.

Per a més informació, es pot consultar l’avís corresponent a les PAP de Canal Universitats.

L’alumnat que s’hi hagi de desplaçar i resideixi fora del perímetre de confinament vigent en el moment de fer la prova, haurà de portar el certificat autoresponsable de desplaçament. Així mateix, també haurà de presentar el comprovant de la matrícula de la prova la consulta del lloc d’examen, ja sigui imprès o captura de pantalla del portal d’accés a la universitat.

Dos exàmens competencials

La PAP consta de dos exàmens, un de competència comunicativa i raonament crític, i un altre de competència logicomatemàtica. Els estudiants s’hauran de presentar les 8 del matí per a la comprovació de dades. De 9 a 11 hores, es realitzarà l’examen de competència comunicació i raonament crític, i després de mitja hora de pausa, començarà el de competència logicomatemàtica (de 11.30 a 13 hores). En el cas del tribunal per a l’estudiantat amb necessitats educatives especials, se’ls atorga mitja hora més de temps per completar els exàmens i, per tant, les proves finalitzaran a les 14 hores.

Els tribunals d’examen estan ubicats en cinc seus universitàries. Per seus d’examen, els estudiants matriculats a la PAP d’educació són:

  • Barcelona: 2.149
  • Bellaterra: 797
  • Girona: 583
  • Lleida: 381
  • Tarragona: 655

Els resultats de la PAP d’Educació es publicaran el 4 de maig i els interessats podran descarregar-se el certificat de notes en el moment mateix de la consulta. La qualificació d’aquesta prova és APTE o NO APTE, i un con superada té validesa indefinida.

PAU més grans de 25 i 45 anys

La setmana vinent, el dissabte 17 d’abril, un total de 3.317 persones (3.005 el 2020) faran la fase general de la prova d’accés a la universitat (PAU) per a més grans de 25 i també la prova d’accés per a més grans de 45 anys. Una setmana després, el dissabte 24 d’abril, tindran lloc els exàmens corresponents a la fase específica, que han de realitzar els estudiants més grans de 25 anys.

A Barcelona ciutat hi haurà un únic tribunal amb tres seus d’examen. En la resta del territori, hi ha tribunals ubicats al Campus de Bellaterra (Universitat Autònoma de Barcelona), al Campus de Cappont (Universitat de Lleida), al Campus Montilivi (Universitat de Girona) i al Campus Catalunya (Universitat Rovira i Virgili). Els exàmens es faran en horari de matí.

Majors de 25 anys

A les proves per a més grans de 25 anys, a les quals es poden presentar totes aquelles persones que no tenen cap altra via d’accés a la universitat, s’hi han matriculat un total de 2.710 persones (2.420 el 2020). Les proves consten de dues fases: la fase general, integrada per 4 exàmens (comentari de text, llengua castellana, llengua catalana i llengua estrangera), i la fase específica, on els aspirants s’han d’examinar de dues matèries vinculades a l’opció d’accés triada (arts i humanitats, ciències, ciències de la salut, ciències socials i jurídiques, o enginyeria i arquitectura).

Majors de 45 anys

Enguany, 607 persones (585 el 2020) s’han matriculat a les proves de més grans de 45 anys. Aquesta via d’accés a la universitat és per a aquelles persones que volen iniciar estudis universitaris i no tenen cap titulació acadèmica que habiliti per accedir a la universitat per altres vies ni poden acreditar experiència laboral o professional. La prova d’accés consta de 3 exàmens: comentari de text, llengua catalana i llengua castellana. Els aspirants que la superin han de passar també una entrevista personal.

Els resultats de la PAU per a majors de 25 i 45 anys es publicaran l’11 de maig i els interessats podran descarregar-se el certificat de notes en el moment mateix de la consulta.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia