Justícia, Drets i Memòria

Logotip dels 90 anys de la Proclamació de la República

El Govern commemora els 90 anys de la proclamació de la República Catalana en un acte institucional a l'Escola Casas de Barcelona

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, presideix l'homenatge

query_builder   13 abril 2021 08:55

event_note Nota de premsa

El Govern commemora els 90 anys de la proclamació de la República Catalana en un acte institucional a l'Escola Casas de Barcelona

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, presideix l'homenatge

ACTE

Acte institucional de commemoració del 90 aniversari de la proclamació de la República.

Els parlaments aniran a càrrec del vicepresident del Govern, Pere Aragonès, i la consellera de Justícia, Ester Capella.

 

DIA

 

Dimecres, 14 d’abril de 2021


HORA I LLOC 

 

 
18.00 h

Escola Casas

Sant Joan de Malta, 44 08018 Barcelona

 

El Govern organitza aquest dimecres 14 d’abril, a les 18 hores, l’acte de commemoració del 90 aniversari de la proclamació de la República Catalana. L’esdeveniment estarà presidit pel vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, amb la presència de la consellera de Justícia, Ester Capella.

L’escenari és l’escola Casas, al barri del Clot de Barcelona, que va ser inaugurada pel president Francesc Macià l’any 1933.

Els mitjans de comunicació interessats a assistir-hi presencialment disposaran de taules per poder treballar i rack de premsa. Un cop finalitzat l’acte, l’Oficina de Comunicació enviarà fotografies i videoclips als mitjans.

L’acte serà retransmès en directe pel canal 3/24 de TV3, i també es podrà veure en streaming pel canal de Youtube del Departament de Justícia: https://www.youtube.com/channel/UCf0ckbFRnbXeNNB1n_ErYCw

Durant l’acte, a més dels parlaments institucionals, els actors Carme Sansa i Jaume Comas faran lectures dramatitzades de textos d’Aurora Bertrana, Josep Pla o Maria Aurèlia Campany, entre altres.

Els cantants Cesk Freixas i Gemma Humet oferiran una actuació musical i, com a cloenda, un octet de veus del Conservatori del Liceu de Barcelona interpretarà l’himne nacional de Catalunya.

90 aniversari

El 14 d’abril es compleixen 90 anys de la proclamació de la República Catalana.  Aquell dia de 1931, després de la victòria de les candidatures republicanes a les eleccions municipals del 12 d’abril, Macià va proclamar la República des del balcó de la Generalitat.

Però tot canvia el 17 d’abril de 1931, quan, després d’intenses negociacions, Macià arriba a un pacte amb els representats del govern provisional espanyol. En virtut d’aquell acord, s'instaura la Generalitat de Catalunya com a govern autònom dins l’Estat espanyol.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia