Cultura

Lectura

El Consell Nacional de la Lectura presenta la seva pàgina web per fer efectiu el Pla Nacional del Llibre i la Lectura

query_builder   13 abril 2021 13:30

event_note Nota de premsa

El Consell Nacional de la Lectura presenta la seva pàgina web per fer efectiu el Pla Nacional del Llibre i la Lectura

  • L’organisme engega un procés participatiu obert als professionals, institucions i associacions de l’àmbit del llibre i la lectura, tant del sector públic com privat
  • El consell està presidit per la consellera de Cultura, Àngels Ponsa, i el conseller d’Educació, Josep Bargalló
La reunió del Consell va tenir lloc en format telemàtic

El Consell Nacional de la Lectura, presidit per la consellera de Cultura, Àngels Ponsa, i el conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha començat ja a materialitzar els seus treballs efectius en la seva segona sessió de  treball. En aquesta segona sessió de treball, el Consell ha presentat ja la seva pàgina web, que té com a objectiu principal establir les bases del Pla Nacional del Llibre i La Lectura. 

Després de la sessió de constitució del Consell Nacional de la Lectura, el passat 28 de desembre, ahir va tenir lloc la segona sessió d’aquest òrgan col·legiat amb caràcter consultiu, creat per Acord del Govern de 14 de juliol del 2020 i que té com a objectiu que l’elaboració del Pla Nacional del Llibre i la Lectura es materialitzi mitjançant un procés participatiu obert als professionals, institucions i associacions de l’àmbit del llibre i la lectura, tant del sector públic com privat.

Durant la celebració d’aquesta segona sessió del Consell Nacional de la Lectura, el director de la Institució de les Lletres Catalanes, organisme coordinador del Pla, Oriol Ponsatí, ha presentat la pàgina web d’aquest pla sectorial, on s’hi recull tota la documentació elaborada fins ara en relació a l’elaboració del Pla per les diverses unitats, tant del Departament de Cultura com del Departament d’Educació. Per la seva part, la consellera Àngels Ponsa ha destacat que “aquestes accions enceten la concreció del treball conjunt dels departaments d’Educació i Cultura, però també de tots els agents, públics i privats, implicats en el foment de la lectura al país, un objectiu cabdal d’aquest Govern”.

Durant les últimes setmanes prèvies a la segona sessió del Consell, s’han constituït també les tres comissions encarregades d’elaborar les propostes corresponents a cadascun dels eixos de treball del Pla. En concret, es tracta de :

  • Comissió de reconeixement nacional i internacional dels autors i la literatura catalana i occitana
  • Comissió de foment de la lectura, tant en l’àmbit educatiu com en l’àmbit cultural
  • Comissió de suport a la indústria del llibre

L’horitzó temporal amb el qual treballa el Pla Nacional del Llibre i la Lectura és el mes de setembre de 2021, moment en què la proposta de Pla serà enviada al Govern de la Generalitat per a la seva aprovació.

Podeu visitar la pàgina web del Pla nacional del llibre i la lectura en aquest enllaç: https://cultura.gencat.cat/ca/departament/plans-i-programes/ambit-sectorial/pla-nacional-del-llibre-i-la-lectura-de-catalunya/

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia