Drets Socials

Un músic tocant una guitarra

5.501 professionals de la cultura han rebut l'ajut extraordinari per pal·liar els efectes de la pandèmia en el sector

query_builder   13 abril 2021 16:00

event_note Nota de premsa

5.501 professionals de la cultura han rebut l'ajut extraordinari per pal·liar els efectes de la pandèmia en el sector

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el de Cultura han impulsat conjuntament la tercera línia de suport a treballadores i treballadors del sector, dotada amb més de 4 milions d’euros

Un total de 5.501 professionals de les arts escèniques, arts visuals i la música han rebut l’ajut extraordinari de 750 euros aprovat pel Govern per pal·liar la situació econòmica del col·lectiu arran del coronavirus. Els pagaments es van fer efectius al llarg de la setmana passada.

Aquesta convocatòria –amb un pressupost de 4.125.750 euros- és la tercera que els departaments de Treball, Afers Socials i Famílies i de Cultura impulsen conjuntament per oferir suport a professionals del sector cultural en el context de la pandèmia.

En total, entre els dos departaments s’han destinat 8.708.000 euros a ajuts extraordinaris que han arribat a 12.037 persones d’un sector especialment afectat per la crisi sanitària i que es considera essencial per part del Govern.

En aquesta tercera convocatòria, l’ajut anava adreçat a professionals, tècnics i docents de les arts escèniques, arts visuals i la música per les activitats culturals suspeses o restringides per raó de la crisi sanitària, i que els seus ingressos durant l’any 2020 que no haguessin superat els 20.000 euros. Aquest topall va ampliar-se respecte els 13.000 euros de la convocatòria anterior a petició del propi sector.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia