Educació

Foto

Educació publica les instruccions d'organització dels centres d'educació especial proveïdors de serveis i recursos

query_builder   15 abril 2021 11:17

event_note Nota de premsa

Educació publica les instruccions d'organització dels centres d'educació especial proveïdors de serveis i recursos

  • L’objectiu és establir el funcionament d’aquests suports per tal que contribueixin a donar una resposta educativa ajustada a les necessitats de l'alumnat
Foto

El Departament d’Educació ha publicat les instruccions d’organització i funcionament dels centres d’educació especial proveïdors de serveis i recursos (CEEPSIR).  L’objectiu és establir el funcionament d’aquests suports per tal que contribueixin a donar una resposta educativa ajustada a les necessitats de l'alumnat. Són destinataris d’aquest suport els alumnes d’ensenyaments obligatoris amb necessitats educatives especials escolaritzats en centres ordinaris.

Un centre d'educació especial proveïdor de serveis i recursos (CEEPSIR) és un suport intensiu que té com a finalitat concretar estratègies de centre i desenvolupar programes específics de suport a l'escolarització per a l'èxit de l'alumnat, en coordinació amb docents i equips directius de les escoles, dels centres d'educació secundària i dels serveis educatius.

Algunes de les funcions que les instruccions estableixen per als CEEPSIR són:

  • Desenvolupar programes específics de suport a l'escolarització i elaborar-ne el material.
  • Compartir coneixements que afavoreixin la millora de la qualitat de l'atenció educativa a l'alumnat del centre ordinari.
  • Col·laborar amb tots els agents implicats en l'atenció educativa per establir mecanismes de coordinació i presa de decisions conjuntes.
  • Promoure l'autonomia de l'alumnat amb necessitats educatives especials vetllant per la seva participació en entorns ordinaris.
  • Facilitar l'aprenentatge dels equips docents per fomentar canvis en les pràctiques inclusives dels centres.

Els CEEPSIR duen a terme la seva actuació en els centres ordinaris desenvolupant-hi dos tipus de programes específics: d’una banda, d’assessorament per a la millora de l'atenció a l'alumnat dins el sistema educatiu inclusiu; i de l’altra, d'aplicació de programes d'estimulació de la comunicació i el llenguatge, les habilitats adaptatives i l'autoregulació emocional.  

Per seleccionar els CEEPSIR, el Departament d’Educació durà a terme convocatòries públiques, en funció de les necessitats dels territoris.

 

15 d’abril de 2021

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia