Cultura

rp

La CCMA i el Departament de Cultura presenten la Crida 2021 a projectes audiovisuals en català per un import de 6M€

query_builder   16 abril 2021 14:18

event_note Nota de premsa

La CCMA i el Departament de Cultura presenten la Crida 2021 a projectes audiovisuals en català per un import de 6M€

  • La convocatòria s’obre avui i s’allarga fins el 14 de maig
  • En el marc de la col·laboració de les dues entitats, dilluns comença a tots els canals de la Corporació la quinzena Impulsem Cultura, amb l’objectiu de donar visibilitat al sector en el context de pandèmia
Rp Crida CCMA

La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, i la vicepresidenta i presidenta en funcions de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Núria Llorach, han presentat aquest migdia la renovació de l’acord iniciat l’any passat amb què es vol impulsar la creació de continguts audiovisuals en català per un import de 6M€.

Amb aquesta dotació, la CCMA obre novament aquest any una convocatòria per seleccionar projectes de continguts audiovisuals que podran rebre ajuda pública, per a realitzacions que podran ser produïdes en règim de producció associada, en règim de coproducció, o en forma de compra de drets. Els continguts audiovisuals que podran acollir-se a la crida inclouran també obres cinematogràfiques i sèries de ficció, d’acord amb els objectius comuns de promoció cultural i lingüística que tenen tots dos organismes.

Amb la finalitat d’assolir els objectius de difusió cultural i lingüística d’aquests continguts entre els públics més amplis possibles, els àmbits temàtics i els formats dels productes audiovisuals que s’inclouen en aquesta Crida són:

  1. El foment de la producció de continguts audiovisuals de ficció, inclosos formats de grans produccions en llengua catalana.
  2. El foment de la producció de documentals, ja siguin peces unitàries, o sèries documentals.
  3. L’impuls del sector de producció audiovisual i cinematogràfica.
  4. Garantir una producció de qualitat, que inclogui continguts d’entreteniment, que pugui ser emesa en les franges de màxima audiència per TV3, sobretot, i Canal 33 .
  5. Produir sèries d’animació i programes infantils.
  6. Produir programes d’entreteniment basats en continguts culturals.
  7. Produir continguts per ser distribuïts a les xarxes.
  8. Produir programes de videoclips musicals.
  9. Els projectes de temàtica cultural que interpel·lin el públic infantil i adolescent amb els formats idonis per aquest públic.
  10. Els projectes que treballin el binomi cultura i territori.

Es divideix en dos blocs d’adjudicació:

  • 1,5M€ destinats a produir entre tres i cinc llargmetratges cinematogràfics de ficció en règim de coproducció i en versió original catalana.
  • 4,5M€ a la resta de projectes audiovisuals a l’entorn dels deu punts anteriors.

Per a participar en aquesta convocatòria, és condició indispensable que la versió definitiva dels continguts audiovisuals seleccionats sigui lliurada a la CCMA abans del dia 30 d’abril del 2022 i preferiblement abans del 31 de desembre del 2021.

Poden presentar projectes de producció les empreses de producció audiovisual independents, incloses les agrupacions d'interès econòmic (AIE), que estiguin inscrites en el Registre d'Empreses Audiovisuals de Catalunya o en el Registre Administratiu d'Empreses Cinematogràfiques i Audiovisuals gestionat per l'Institut de la Cinematografia i de les Arts Audiovisuals (ICAA) o les d'un estat membre de la Unió Europea o associat a l'Espai Econòmic Europeu i amb establiment operatiu a l'estat espanyol.

La CCMA i el Departament de Cultura  seleccionaran els projectes a partir dels criteris de qualitat, valor artístic i cultural, viabilitat econòmica del projecte, capacitat de projecció als mercats internacionals, capacitat d’atreure un públic ampli i transversal o l’encaix en una programació de televisió generalista a través d’una Comissió de Valoració paritària entre representants d’ambdues entitats amb un total de 8 membres.

Llorach ha recordat que la inversió en el sector audiovisual ha disminuït a la meitat en els darrers anys i, en aquest sentit, ha “agraït aquest compromís institucional del Govern amb el sector audiovisual, que és percebut per a tots com una de les grans notícies de l’any en el nostre àmbit. Es tracta d’una injecció molt important de recursos per a la producció audiovisual independent, un sector estratègic al nostre país.”

Per la seva banda, la consellera Ponsa ha destacat que “amb aquest acord es dona compliment al doble objectiu del Govern i d’aquest Departament de contribuir a que el país disposi d’uns mitjans públics de qualitat i que el sector audiovisual català sigui competitiu, també en reconeixement al talent i la feina del món de la cultura en general."

La Consellera ha posat en valor “el caràcter democratitzador del format ‘Crida’ que utilitza sovint la Corporació i a través del qual hi mantenim diverses col·laboracions, que han donat fruits que tots recordarem com Batalla Monumental, El Bolo, Nit de nits, Nexes, Altsasu o Celebrem recentment estrenat, entre altres desenes.”

En el marc dels projectes compartits entre ambdues entitats, durant la roda de premsa també s’ha parlat de la quinzena cultural que sota el títol Impulsem cultura arrencarà el proper dilluns, com a segona part de la setmana compartida també al voltant de Nadal, en aquesta ocasió fent especial èmfasi en la Diada de Sant Jordi.

2  

Imatges

Nuria Llorach i Àngels Ponsa, al pati del Palau Marc, després de la Roda de Premsa

Nuria Llorach i Àngels Ponsa, al pati del Palau Marc, després de la Roda de Premsa 509

La convocatòria s'obre avui i s'allarga fins el 14 de maig

La convocatòria s'obre avui i s'allarga fins el 14 de maig 727

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia