Territori

calvet

Damià Calvet: "Cal considerar el Pacte Verd com una oportunitat única per a impulsar una reactivació econòmica amb doble transició: digital i verda"

query_builder   16 abril 2021 15:35

event_note Nota de premsa

Damià Calvet: "Cal considerar el Pacte Verd com una oportunitat única per a impulsar una reactivació econòmica amb doble transició: digital i verda"

  • El conseller de Territori i Sostenibilitat ha participat avui en la presentació del document Green Deal: Reptes i oportunitats en la transició cap a un model econòmic sostenible del Cercle d’Economia
calvet

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha intervingut avui al Cercle d’Economia en la presentació del document Green Deal: Reptes i oportunitats en la transició cap a un model econòmic sostenible. En l’acte també han intervingut el president del Cercle, Javier Faus, la vicepresidenta quarta i Ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, i el primer tinent d’Alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni.

 

En el seu discurs el conseller, ha incidit en la necessitat de portar a terme una transició justa cap a l'Agenda Verda que “tingui present les persones i les famílies, que impliqui a tothom, que sigui socialment transversal". Calvet ha dit que “cal considerar el Pacte Verd europeu com una oportunitat única per impulsar una reactivació econòmica amb doble transició: digital i verda”. “Empreses i governs de tot el món hem coincidit que per aconseguir una recuperació resilient de l'economia en resposta a la pandèmia s'ha de seguir aquest camí. Es requerirà doncs repensar i redissenyar l'economia, que passarà d'una economia merament reactiva en temps de crisi a una pròspera, inclusiva, baixa en carboni i que mitigui el risc de futures crisis”, ha dit el conseller.

El conseller ha afirmat que per a satisfer aquestes ambicions a curt i mitjà termini a través d’una economia circular i digital, els governs hauran d’establir una direcció de viatge comuna, estimular l’economia per promoure l’emprenedoria i fomentar oportunitats d’inversió circulars i digitals concretes per assolir les prioritats col·lectives clau. Així mateix, “caldrà fomentar la col·laboració entre el màxim nombre d’actors i sectors, ajudant a alinear estratègies i establint partenariats público-privats”.

En aquest sentit, iniciatives com els fons Next Generation van en aquesta línia. “Tenim el repte d’invertir aquests fons europeus de forma intel·ligent. Aquesta és una gran oportunitat i, a la vegada, un repte per definir conjuntament grans projectes estratègics de país que ens ajudin a articular un pla de reactivació per a Catalunya en línia amb el Pacte Verd europeu per establir una economia digital, circular i neutra en emissions”, ha dit Calvet.

 

En la seva intervenció, el conseller també ha assenyalat que "cap transició tindrà èxit si no està sòlidament ancorada en les ciutats i regions europees. Tenim capacitat per alinear estratègies i per definir una agenda compartida". “Hem de situar les ciutat i les regions en el centre de les polítiques de decarbonització, escoltar les seves orientacions sobre les iniciatives del Pacte Verd i els reptes als quals s’enfronten per accelerar la implementació de la transició verda”, ha reblat Calvet.

 

El conseller ha tancat el seu discurs afirmant que "som conscients que estem en un moment en què tenim l'oportunitat de canviar, però els canvis mai vénen sols: cal treballar incansablement i de forma col·laborativa per aconseguir una societat més sostenible, pròspera, resilient i també justa".



3  

Imatges

Fotografia

Fotografia 1141

Fotografia

Fotografia 344

Fotografia

Fotografia 97

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 587

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia