Palau Robert

sj

Les tardes prèvies a la Diada, al Jardí i a la sala d'actes Cotxeres

El Palau Robert aixopluga la presentació de tres importants novetats editorials per celebrar Sant Jordi

query_builder   20 abril 2021 09:03

event_note Nota de premsa

Les tardes prèvies a la Diada, al Jardí i a la sala d'actes Cotxeres

El Palau Robert aixopluga la presentació de tres importants novetats editorials per celebrar Sant Jordi

El Palau Robert, malgrat les dificultats i les restriccions derivades de la covid-19, no podia no ser amb el món del llibre i de l’edició per celebrar la Diada de Sant Jordi. Al llarg de tots aquests mesos, contra vent i marea, s’han seguit oferint exposicions, s’han proposat debats i pronunciat conferències, s’han celebrat concerts, s’ha mantingut el Jardí obert. Per coherència, en apropar-se el 23 d’abril s’havia de concretar, doncs, una contribució explícita d’aquest equipament públic amb les publicacions i amb els seus autors.

sj

I és així que, tres tardes consecutives, els dies 20, 21 i 22, el Palau Robert acollirà sengles presentacions de tres obres importants, singulars i que ens toquen de ben a prop.

Avui dimarts a les 18h, a la sala Cotxeres, es presentarà L’any sense primavera (Ara Llibres), publicació vinculada a l’exposició que encara es pot veure a la sala 4 del Palau, Catalunya Any 0. Veure el virus, i que retrata, amb les fotos de Jordi Borràs i els textos d’Estel Solé, els primers mesos de la pandèmia i del confinament: la convivència dolorosa i esperançada entre la vida i la mort.

L’endemà, dimecres 21, a les 18h i al Jardí, serà el torn de Escrivim el futur amb tinta lila (Grup 62), reflexions des de la presó de Carme Forcadell sobre el seu activisme davant la doble injustícia que pateixen les dones preses, i sobre la necessitat de repensar la societat en clau feminista. Natza Farré conduirà un debat amb tertulians molt significatius: Anna Simó, Joan Josep Nuet, Lluís Guinó, Lluís Maria Coromina i Ramona Barrufet han volgut acompanyar la presentació del llibre de  qui fou Presidenta del Parlament de Catalunya en la seva nova lluita cívica i pels drets socials.

Finalment, dijous 22, a les 19h tancarà ronda a la sala Cotxeres Pegasus. L’Estat que ens espia (Ara Llibres), obra del seu successor, Roger Torrent, que narra les obscures sospites d’espionatge per part dels serveis secrets de l’Estat que van posar al descobert una trama d’abast internacional. «L’espionatge no només consisteix en fer-se amb el control de la informació, també és essencial la subtil demostració d’aquest control, fer explícit el poder. Fer por», diu Torrent. Una veu d’alerta en un context inquietant.

Per assistir a les presentacions, cal fer, en cada cas, reserva prèvia.

Pel que fa a les exposicions, durant tota la setmana es podran veure les tres mostres actualment proposades: la ja esmentada Catalunya any 0, a la sala 4; L’Or Blau, a la sala 3, i Tres dies d'abril. 90 anys de la proclamació de la República, al Jardí del Palau.