Direcció General de Comunicació

agricola

El Govern aprova el pressupost dels ajuts destinats a la Cooperació per a la Innovació, corresponents a la convocatòria 2021, per un import total de 7 milions

query_builder   20 abril 2021 14:45

event_note Nota de premsa

El Govern aprova el pressupost dels ajuts destinats a la Cooperació per a la Innovació, corresponents a la convocatòria 2021, per un import total de 7 milions

El Govern ha aprovat un pressupost pluriennal que permetrà al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) obrir una convocatòria 2021 amb un import total de 7 milions d’euros.

 

Aquest pressupost estarà cofinançat en un 43% amb el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), d’acord amb el que preveu el Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya.

 

La innovació és fonamental per promoure un sector eficient des del punt de vista dels recursos utilitzats, productiu i amb baix nivell d'emissions, que garanteixi un desenvolupament sostenible de les zones rurals i l'augment de la competitivitat i la diversificació del sector. Per aquest motiu, la innovació en l’àmbit agroalimentari i forestal és una de les prioritats tant del Govern de la Generalitat de Catalunya com de la Unió Europea.

 

Els ajuts a la cooperació per a la innovació fomenten la creació i el funcionament de Grups Operatius de l'Associació Europea per a la Innovació, en matèria de productivitat i sostenibilitat agrícoles. 

 

Els Grups Operatius són agrupacions de diferents entitats, empreses o agents, creades amb l’objectiu de resoldre problemàtiques concretes o d’aprofitar oportunitats detectades, a partir del treball col·laboratiu en un projecte de innovació.

 

Val a dir que fins el moment, el DARP ha convocat aquests ajuts durant 5 anys consecutius. En aquestes convocatòries s’ha subvencionat la participació de 533 empreses en un total de 207 projectes, per un valor de 18,9 milions d’euros.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia