Salut

espai polivalent

El nou edifici polivalent de l'Hospital de Sant Joan Despí entrarà en funcionament amb 56 nous llits de crítics i semicrítics COVID-19

query_builder   20 abril 2021 17:40

event_note Nota de premsa

El nou edifici polivalent de l'Hospital de Sant Joan Despí entrarà en funcionament amb 56 nous llits de crítics i semicrítics COVID-19

  • L’espai té 4.643 metres quadrats disposats en quatre plantes i s'hi han invertit 16 milions d'euros
  • L’activitat s’iniciarà el proper dijous 22 en una primera fase a la planta baixa i a la primera planta
  • L’edifici presenta un circuit COVID i no COVID, que es manté en tot el disseny dels fluxos de pacients, en els materials i en la feina dels professionals

La consellera de Salut, Alba Vergés, conjuntament amb el director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella, han inaugurat aquesta tarda el nou espai hospitalari polivalent de l’Hospital Sant Joan Despí (Complex Hospitalari Moisès Broggi). Aquest dijous 22 d’abril entrarà en funcionament la primera fase d’aquest nou dispositiu, que va iniciar les obres el passat mes d’octubre. La infraestructura compta amb 4.643 metres quadrats disposats en quatre plantes. La inversió total en el projecte ha estat d'uns 16 milions d'euros, 4 dels quals han estat per a equipar-lo. 

En una primera fase s’iniciarà l’activitat a la planta baixa i la primera planta. La planta baixa comptarà amb un TAC que donarà resposta diagnòstica a pacients COVID-19, un box d’atenció immediata, una sala de cures i un laboratori que permetrà reduir el temps d’obtenció de resultats i incrementar la capacitat diagnòstica del centre, ara focalitzada en la detecció de nous casos COVID-19. La primera i segona planta de l’edifici comptaran cadascuna amb un espai d’UCI amb 28 llits per a pacients COVID-19 crítics, semicrítics i d’hospitalització, dels quals 4 són boxs d’aïllament. La segona planta d’aquest hospital s’obrirà en el decurs de les pròximes setmanes. La darrera fase serà la posada en marxa de la tercera planta de l’edifici. Es tracta d’un espai diàfan que, per les seves característiques arquitectòniques, permet adaptar-lo a les necessitats assistencials futures.

En total, el nou espai hospitalari disposarà de 56 llits de crítics, semicrítics i d’hospitalització i un espai polivalent que forma part del projecte de futur del centre.

Per a la consellera Vergés, el nou edifici polivalent de Sant Joan Despí és una gran notícia que “enforteix el sistema de salut, donant resposta a la Covid, però també pensant en la seva polivalència”. A banda de l’ampliació d’aquests “gairebé 5.000m2”, Vergés també ha remarcat el paper fonamental dels professionals sanitaris en aquests nous espais. Concretament, al Consorci Sanitari Integral “més de 100 persones s’han incorporat aquest darrer any”.

El nou espai hospitalari polivalent permetrà afrontar d’una manera més eficient i segura l’increment de casos aguts de COVID-19; disposarà d’un circuit COVID i no COVID, que es manté en tot el disseny dels fluxos de pacients en els materials i en la feina dels professionals. Per prioritzar la seguretat, totes les plantes estaran connectades internament a l’edifici principal del centre a través d’una passarel·la de 70 metres i un nucli central d’ascensors.

Una necessitat per suplir el dèficit de llits al territori
L’Hospital de Sant Joan Despí va néixer l’any 2010 amb un rati de llits de crítics i semicrítics inferior a la població assignada. De fet, durant el mes de març de 2020 l’hospital va arribar a tenir 56 pacients ingressats a l’UCI, quan la seva capacitat estructural era només de 18 llits. Aquesta ampliació permetrà, per tant, doblar la capacitat de maneig del malalt crític i semicrític i recuperar la normalitat de l’atenció simplificant circuits i augmentant la qualitat, l’eficiència i la seguretat.

Consorci Sanitari Integral
Consorci Sanitari Integral és una entitat pública, participada majoritàriament pel Servei Català de la Salut i també pels ajuntaments de Sant Joan Despí i l’Hospitalet de Llobregat, el Consell Comarcal del Baix Llobregat i la Creu Roja. Formen part del Consorci prop de 3.400 professionals que estan repartits en 13 centres especialitzats en atenció primària, hospitalària i sociosanitària; residències per a la gent gran i serveis de valoració de la dependència i de la discapacitat a Barcelona, L’Hospitalet del Llobregat i el Baix Llobregat.

4  

Imatges

Box aïllament - edifici polivalent

Box aïllament - edifici polivalent 1508

Entrada ambulàncies - edifici polivalent

Entrada ambulàncies - edifici polivalent 159

Visita Moisès Broggi

Visita Moisès Broggi 205

Llits crítics - Moisès Broggi

Llits crítics - Moisès Broggi 324

1  

Fitxers adjunts

Presentació

Presentació
PDF | 1772

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia