Incasòl

Imatge bloc C

Comença l'enderroc del Bloc C del Grup d'habitatges Sant Isidori de Mollerussa

query_builder   21 abril 2021 13:38

event_note Nota de premsa

Comença l'enderroc del Bloc C del Grup d'habitatges Sant Isidori de Mollerussa

  • Avui han començat les obres d’enderroc del Bloc C amb un pressupost de prop de 73.000 euros i un termini d’execució de 5 mesos

Aquest matí han començat les obres d’enderroc del Bloc C del Grup d’habitatges Sant Isidori de Mollerussa (Pla d’Urgell). El conjunt estava integrat per 4 blocs de 40 habitatges cadascun, promoguts durant els anys 50, que es troba en estat ruïnós o en molt mal estat de conservació.

L’Institut Català del Sòl, INCASÒL, juntament amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya (AHC) i l’Ajuntament de Mollerussa, està duent a terme el procés de declaració de ruïna, enderroc i desallotjament d’aquests 160 habitatges. El cost total estimat del procés d’enderroc superarà els 400.000 euros.

Els Bloc C consta de 39 habitatges, va ser declarat en ruïna el mes de juny de 2019 i es troba buit d’ocupants des de l’abril de 2020.

Aquest matí s’ha signat l’acte de replanteig que dóna el tret de sortida a les obres d’enderroc, que han estat adjudicades a l’empresa Romà infraestructures i serveis, SAU, per un import de 73.091,39 euros (IVA exclòs) i un termini d’execució de 5 mesos.

L’INCASÒL és el promotor de l’actuació, mentre que els serveis tècnics del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, per encomana de l’Ajuntament de Mollerussa, són els responsables de la redacció del projecte i la direcció facultativa de les obres.

Pel que fa a la resta d’edificis del conjunt, l’INCASÒL va iniciar les obres d’enderroc del Bloc A el passat mes de novembre i es preveu que finalitzin durant la setmana vinent. Els blocs B i D, de 40 habitatges cadascun, han estat declarats en ruïna el passat 27 d’octubre de 2020 i actualment s’està gestionant el seu desallotjament.

Paral·lelament i com a part de procés, l’administració està treballant per a garantir el reallotjament d’aquelles famílies del grup en situació de vulnerabilitat, per motius exclusivament de risc d’exclusió residencial. Cal tenir present que els blocs del grup són propietat de privats i la declaració de ruïna no genera el dret de reallotjament dels ocupants previst a la normativa urbanística a càrrec de l’administració.

Per portar a terme aquest reallotjament, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya (AHC) continua mobilitzant habitatges de lloguer adquirits mitjançant tempteig, al mateix municipi. Fins al moment, del total de 80 famílies previstes reallotjar ja ho han fet 71 i es preveu que ens propers mesos es trobi allotjament per a 9 famílies més.

Més de tres anys de treball

El mes d’agost de l’any 2017, la Generalitat i l’Ajuntament de Mollerussa van signar un conveni per fixar la col·laboració de la intervenció als blocs del Grup Sant Isidori. Arrel d’aquest conveni i d’una posterior addenda, l’Ajuntament compta amb l’assessorament i coordinació tècnica de l’INCASÒL mentre que l’Agència de l’Habitatge s’està fent càrrec del reallotjament de les persones afectades. L’Ajuntament, per la seva part, rescabalarà a l’INCASÒL d’aquests treballs a partir de la reclamació als propietaris obligats o amb sòls municipals.

1  

Imatges

Imatge

Imatge 1006

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 320