Protecció Civil

Protecció Civil desactiva l'ALERTA del pla TRANSCAT per l'accident d'un camió de matèries perilloses a Altafulla

query_builder   21 abril 2021 21:03

event_note Nota de premsa

Protecció Civil desactiva l'ALERTA del pla TRANSCAT per l'accident d'un camió de matèries perilloses a Altafulla

Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat l’alerta del Pla especial d'emergències per accidents en el transport de mercaderies perilloses per carretera i ferrocarril a Catalunya (TRANSCAT) activat aquesta tarda per l’accident d’un camió al terme municipal d’Altafulla (Tarragonès) un cop s’ha donat l'incident per finalitzat.

A les 15:13h d'avui el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) de Protecció Civil ha rebut avís per un accident ocorregut a la via ITR-23/20-RE, pK 2,1, on ha bolcat un camió de matèries perilloses i s'ha produït el vessament del contingut.

Arran de l’accident la cisterna ha fuitat, per les esquerdes del lateral al terra i ha quedat pràcticament buida. Segons la carta de transport el camió duia 10.000 litres de benzina i 10.000 de gasoil.

Els Bombers de la Generalitat han estat treballant al lloc conjuntament amb l'empresa propietària del camió accidentat per tal de incorporar el vehicle accidentat a la via amb l'ajuda de dues grues per tal de poder dur a terme el transvasament del producte restant que pugui quedar a la cisterna. Finalment no ha calgut cap transvasament i la cisterna ha estat carregada a la grua i enretirada de la calçada.

Un tècnic de l'Agència Catalana de l’Aigua s'ha desplaçat al lloc i ha informat que no hi ha afectació a les aigües, ni fluvials ni de llera, ja que el producte s'ha filtrat al terra.

També s'ha alertat l'Agència de Residus que s'ha desplaçat al lloc i s'ha coordinat amb l'empresa perquè, demà, s'enretiri la terra afectada.

El Sistema d’Emergències Mèdiques ha desplaçat una ambulància per atendre el conductor del camió accidentat que ha resulta afectat lleu i ha rebut l’alta in situ. Al lloc també s'han desplaçat operatius dels Mossos d’Esquadra.