Drets Socials

Codi de serveis socials a Catalunya

Treball, Afers Socials i Famílies publica el Codi de Serveis Socials de Catalunya en format electrònic

El Codi de Serveis Socials recull prop de 200 normes jurídiques de serveis socials en una única compilació en línia

query_builder   27 abril 2021 16:00

event_note Nota de premsa

Treball, Afers Socials i Famílies publica el Codi de Serveis Socials de Catalunya en format electrònic

El Codi de Serveis Socials recull prop de 200 normes jurídiques de serveis socials en una única compilació en línia

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha publicat el Codi de Serveis Socials de Catalunya al Portal Jurídic de la Generalitat. Aquest és el primer codi d’aquestes característiques, en format electrònic que conté les principals normes vigents en un àmbit tan rellevant com són els Serveis Socials. Algunes de les normatives que s’hi poden trobar son: la Llei 19/2020, del 30 de desembre, d’igualtat de tracte i no-discriminació; la Llei 25/2015, del 30 de juliol, del voluntariat i de foment de l'associacionisme o el Decret 169/2015, de 21 de juliol, pel qual s’estableix el procediment per facilitar el coneixement dels orígens biològics.

El Codi de Serveis Socials recull prop de 200 normes jurídiques, moltes de les quals han estat impulsades i elaborades pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, distribuïdes en lleis, decrets, ordres, aprovades en els darrers anys. La publicació respon a la voluntat de recollir de forma integrada i integral, en una única compilació normativa en línia per primer cop, les principals normes jurídiques de serveis socials, entenent aquest concepte en un sentit ampli, de manera que, a banda de la normativa estrictament lligada a aquest àmbit, també recull les disposicions relatives a l’acció comunitària, equipaments cívics i voluntariat, acolliment i adopcions, famílies, immigració i refugi, infància i adolescència, joventut, igualtat i LGTBI.

El Codi de Serveis Socials és un instrument molt útil per difondre el coneixement entre els i les professionals de la Xarxa Pública de Serveis Socials, els operadors jurídics i entre el conjunt de la ciutadania, de la regulació d’una matèria complexa, en continua evolució i transformació i que té incidència rellevant en diversos sectors de la nostra societat. En aquest sentit poder disposar d’aquesta publicació en línia, comporta que el seu contingut estigui permanentment actualitzat i permet la consulta tant de la versió vigent de les normes, com de les versions anteriors en una data concreta i de totes les afectacions que han sofert.

L’enllaç del Codi de serveis socials a Catalunya: https://portaljuridic.gencat.cat/ca/normativa/dret-a-catalunya/Codis-legislacio/codi-de-Serveis-socials-catalunya/