Imatge presentació F1
·     El conseller d’Empresa i Coneixement anuncia la voluntat de negociar contractes de més llarga durada amb aquest esdeveniment quan passin els efectes de la pandèmia

·     Tremosa recorda que per cada euro públic que s’inverteix al Circuit es genera un retorn al PIB d’entre 7 i 10 euros per al conjunt de l’economia catalana

El conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha garantit avui que “el Govern de Catalunya donarà tot el seu suport perquè la Fórmula 1 segueixi al Circuit de Barcelona-Catalunya”. “L’interès del Govern és mantenir el Circuit de Catalunya-Barcelona com a seu fixa de la F1”, ha afirmat. En la presentació del Fórmula 1 Aramco Gran Premio de España 2021, que se celebrarà sense públic a les instal·lacions de Montmeló (Vallès Oriental) els dies 7, 8 i 9 de maig, Tremosa ha remarcat la importància de “salvar la continuïtat del GP de F1 a casa nostra”. “Si surts del calendari no saps quan hi podràs tornar a entrar: cada cop hi ha més ciutats, regions i països que saben l’extraordinari impacte i potencial que té un esdeveniment d’aquestes característiques”, ha explicat.

El Circuit de Barcelona-Catalunya, que enguany celebra el seu 30è aniversari, acollirà per 31a vegada consecutiva un Gran Premi de F1. “No podíem perdre aquesta continuïtat; hem d’aprofitar aquests 30 anys de bona feina per seguir mantenint una posició privilegiada, i mantenir Barcelona com una cita fixa al calendari”, ha assegurat el conseller. Per això, ha anunciat la voluntat de “negociar contractes de més llarg abast quan la situació es normalitzi”, ja que enguany tant els entrenaments com la cursa se celebraran sense públic a causa de la Covid-19. Per contenir la pandèmia, també es mantindran estrictes mesures de seguretat per a les 2.000 persones, entre pilots, equips i organització, que participaran en l’esdeveniment. L’any passat es van fer 5.467 tests PCR a pilots, equips i personal en una setmana, tots amb resultat negatiu.

Tremosa també ha posat en valor la col·laboració publicoprivada “que a Catalunya posem en pràctica en molts àmbits, també en l’esportiu, i que és un model d’èxit”. El conseller ha recordat que per cada euro públic que s’inverteix al Circuit, es genera un retorn al PIB d’entre 7 i 10 euros que beneficia tant Montmeló com els municipis de l’entorn, Barcelona i el conjunt de l’economia catalana. “El Circuit i Fira de Barcelona són dos exemples molt clars, en termes d’anàlisi cost-benefici, que un euro públic ben invertit i gestionat en pot generar molts més”, ha resumit.

La 31a edició del GP de Fórmula 1 no només consolida el Circuit de Barcelona-Catalunya com una cita clàssica en el calendari d’aquesta competició, sinó que la manté com una de les infraestructures capdavanteres al món, ja que hi coincideixen proves de les principals competicions de motor. El conseller ha exposat que aquest tipus d’esdeveniments “situen Catalunya i Barcelona al mapa mundial”, i també s’ha referit als vincles d’aquesta competició amb la societat catalana: “Catalunya és un país de motor: tenim fàbriques i indústria, però també tenim afició i campions; per tot això també tenim el principal esdeveniment esportiu del sector”.

En l’acte de presentació també hi han pres part el president del RACC; Josep Mateu; l’alcalde de Montmeló, Pere Rodríguez; l’expilot de F1 Pedro Martínez de la Rosa; el pilot provador de Ferrari Marc Gené i la pilot de Formula Regional European by Alpine Belén García.

 

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

Twitter @empresacat | @coneixementcat

2  

Imatges

El conseller Tremosa, durant la seva intervenció en la presentació del GP de F1

El conseller Tremosa, durant la seva intervenció en la presentació del GP de F1 6360

Foto de família dels participants en la presentació del GP de F1, encapçalats pel conseller Tremosa

Foto de família dels participants en la presentació del GP de F1, encapçalats pel conseller Tremosa 6218