Direcció General de Comunicació

Consellera Budó:

Consellera Budó: "Cal normalitzar la presència de les dones a l'esport i deixar de posar l'etiqueta 'femení'"

query_builder   26 abril 2021 20:02

event_note Nota de premsa

Consellera Budó: "Cal normalitzar la presència de les dones a l'esport i deixar de posar l'etiqueta 'femení'"

  • La consellera de la Presidència ha rebut al Palau de la Generalitat les jugadores del Club de Voleibol Barcelona-Barça i les del Club Rugbi Sant Cugat, que han ascendit a la màxima categoria de les seves competicions
Consellera Budó:

La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha mostrat la satisfacció i orgull del Govern “pels èxits de l’esport femení del país”, alhora que ha remarcat la necessitat de “normalitzar la presència de les dones a l’esport i deixar de posar l’etiqueta, la cua, de femení”. La consellera ho ha dit en la recepció que el Govern ha ofert a les jugadores de l’equip femení del Club de Voleibol Barcelona-Barça i a les del Club Rugbi Sant Cugat aquesta tarda al Palau de la Generalitat, que després de guanyar a les seves lligues corresponents han pujat ambdós equips a la màxima categoria de les seves competicions.

La portaveu del Govern ha reivindicat que encara “queda molt camí per recórrer per arribar a la plena igualtat en l’esport entre homes i dones” i s’ha mostrat esperançada que quan la presència de les dones estigui normalitzada a l’esport, ja no caldrà posar l’adjectiu de femení” a les categories de dones dels equips d’esport. Per tal que passi, Meritxell Budó ha insistit que “calen més veus femenines” en tots els àmbits dels esports, des de les direccions de les juntes dels clubs esportius, passant per més presència de dones en les redaccions d’esports dels mitjans de comunicació així com “dones entrenant equips d’homes”.

La consellera ha destacat que el Govern treballa des del primer dia per donar visibilitat a les dones en l’esport, cosa que també ha detallat el secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física, Gerard Figueras. "Cada vegada rebem més equips femenins. Això vol dir que la dona està guanyant protagonisme en aquest camp. Des del Govern, treballem per normalitzar l'esport femení", ha afirmat Figueras. Així mateix, el secretari General de l’Esport i l’Activitat Física ha afegit: "Us felicitem per l'ascens, tot i les dificultats que teniu per entrenar-vos en les millors condicions. Des del Consell Català de l'Esport intentarem dotar-vos de recursos perquè us pugueu mantenir a la màxima categoria i, fins i tot, guanyar-la”.

Consellera Budó:

La recepció al Palau de la Generalitat s’ha fet després que els dos equips s’hagin proclamat campiones de les seves competicions i hagin ascendit de cara l’any que ve a la seva màxima categoria.

En concret, l’equip femení del Club de Voleibol Barcelona-Barça ha guanyat la Superlliga 2 i ha pujat a Superlliga, la seva màxima categoria del voleibol estatal. A la seva recepció, també hi ha intervingut el president del Club de Voleibol Barcelona-Barça, José Caro, i la vicepresidenta del Futbol Club Barcelona, Maria Elena Fort. A l’acte, hi ha assistit, Oswaldo València, en representació de la Federació Catalana de Voleibol.

Pel què fa l’equip femení del Club Rugbi Sant Cugat, aquest any s’han proclamat campiones de la Divisió d’Honor B. Han ascendit i a la pròxima temporada jugaran a la Lliga Iberdrola, que és la seva màxima categoria. A la recepció, també hi ha intervingut el seu president, Emilio Gutiérrez, i el president de la Federació catalana de Rugbi, Ignasi Planas.

6  

Imatges

Recepció Club de Voleibol Barcelona-Barça (Autor: Jordi Bedmar)

Recepció Club de Voleibol Barcelona-Barça (Autor: Jordi Bedmar) 473

Recepció Club de Voleibol Barcelona-Barça II (Autor: Jordi Bedmar)

Recepció Club de Voleibol Barcelona-Barça II (Autor: Jordi Bedmar) 320

Recepció Club Rugbi Sant Cugat (Autor: Jordi Bedmar)

Recepció Club Rugbi Sant Cugat (Autor: Jordi Bedmar) 341

Recepció Club Rugbi Sant Cugat II (Autor: Jordi Bedmar)

Recepció Club Rugbi Sant Cugat II (Autor: Jordi Bedmar) 392

La consellera Budo durant la seva intervenció (Autor: Jordi Bedmar)

La consellera Budo durant la seva intervenció (Autor: Jordi Bedmar) 450

El secretari Figueras durant la seva intervenció (Autor: Jordi Bedmar)

El secretari Figueras durant la seva intervenció (Autor: Jordi Bedmar) 377

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia