Direcció General de Comunicació

covid

El Govern defensa davant de l'Estat el Decret llei que regula el fons REACT-EU

query_builder   27 abril 2021 14:25

event_note Nota de premsa

El Govern defensa davant de l'Estat el Decret llei que regula el fons REACT-EU

  • L’Executiu acorda iniciar negociacions davant la possible presentació d’un recurs d’inconstitucionalitat contra diversos articles del Decret llei

 

  • Aquest paquet d’ajuts, dotat a nivell estatal amb més de 12.000 milions d’euros, serveix per afrontar les conseqüències econòmiques i socials de la crisi ocasionada per la Covid-19 

 

El Govern ha acordat encarregar a la persona que exerceix la presidència de la representació de la Generalitat de Catalunya a la Comissió Bilateral Generalitat-Estat iniciar les negociacions en relació amb el Decret llei 5/2021, de 2 de febrer, pel qual s'aproven mesures urgents per a la implementació i gestió dels fons procedents del Mecanisme de Recuperació i Resiliència i del fons REACT-EU per a l'Administració de la Generalitat de Catalunya i el seu sector públic.


El Consell Executiu pren aquesta decisió després que l’Estat hagi manifestat discrepàncies competencials en diversos articles i emplacés el Govern de la Generalitat a obrir un procediment bilateral de negociació per evitar la impugnació a través d’un recurs d’inconstitucionalitat davant el Tribunal Constitucional. Concretament, la negociació es planteja sobre els articles 16, 17 i 31.

 

Aquells apartats sobre els quals l’Estat vol limitar les competències de la Generalitat fan referència als models de plecs, a la tramitació dels contractes i acords marc així com a l’atribució temporal de funcions per cobrir llocs de treball conjunturals adscrits a programes que gestionin els fons europeus.

 

Els fons REACT-EU, dotats amb 47.500 milions d’euros, dels quals 12.436 són per a l’Estat, serveixen per afrontar les conseqüències econòmiques i socials de la crisi. Específicament, aquest paquet d'ajuts finança  programes d'ocupació, inversió en productes i serveis per als sistemes de salut, Pimes, inversions en infraestructures que proporcionen serveis bàsics als ciutadans i mesures econòmiques en les zones més afectades per la Covid-19.  

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia