Palau Robert

tricicle

El Palau Robert s'omple de rialles

Tricicle Clic, gest, humor, llenguatge

Inauguració el 3/5 a les 18h, a càrrec del vicepresident del Govern, Pere Aragonès, El Tricicle i el comissari, Juli Capella. Visita de premsa prèvia el 3/5 a les 16:30h

query_builder   28 abril 2021 13:26

event_note Nota de premsa

El Palau Robert s'omple de rialles

Tricicle Clic, gest, humor, llenguatge

Inauguració el 3/5 a les 18h, a càrrec del vicepresident del Govern, Pere Aragonès, El Tricicle i el comissari, Juli Capella. Visita de premsa prèvia el 3/5 a les 16:30h

Des de principis del mes de maig i fins a primers d’octubre, el Palau Robert de Barcelona serà el centre neuràlgic de l’humor intel·ligent made in Catalunya. Una gran exposició dedicada íntegrament a la companyia Tricicle i als seus quaranta anys d’activitat proporcionarà alegries, somriures i rialles al visitant, més necessaris que mai en temps de pandèmia, però també apunts d’informació, de reflexió i de coneixement entorn d’un dels principals grups de l’escena catalana i internacional contemporànies.

 

tricicle

La mostra, comissariada per l’arquitecte Juli Capella, l’organitza el Palau Robert, adscrit a la Direcció General de Difusió del Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda, amb el suport de l’Institut Català de les Empreses Culturals del Departament de Cultura i la col·laboració de l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, l’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona i la Societat General d’Autors - Fundació SGAE.

La companyia Tricicle es va fundar el 1979 a Barcelona. Des de llavors ha desenvolupat una intensa i qualificada carrera professional que es va perllongar fins a l’any 2020, quan els seus membres van decidir acomiadar-se del públic i donar per acabada la seva trajectòria com a grup. El seu últim espectacle, Hits, recollia els principals esquetxos dels diferents espectacles que havien creat al llarg de la seva carrera, i es donaven unes “vacances indefinides” com a Tricicle.  En tot i per tot, i parlant únicament de les obres teatrals, més de 6.000 representacions i més de 400 teatres visitats a 20 països d’arreu del món. Ara és, doncs, un bon moment per fer una revisió i balanç de la seva aportació al món escènic dins la cultura catalana, espanyola i internacional. I és, també, l’oportunitat de donar les gràcies a tan singular grup teatral per totes les meravelloses estones que ens ha brindat el seu enginy.

L’exposició es disposa en sis sales de la primera planta del Palau Robert, i fa un repàs exhaustiu a la personalitat de la companyia i dels seus integrants, a la seva trajectòria des dels inicis fins als grans èxits internacionals i a les singularitats dels seus espectacles teatrals i de les seves incursions cinematogràfiques i televisives. Així mateix, s’ofereixen fragments audiovisuals dels seus espectacles, objectes emblemàtics i records personals, les xifres més significatives de llur singladura al llarg de quaranta anys d’activitat, així com algunes petites sorpreses per al visitant.

En definitiva, la mostra vol palesar fins a quin punt Tricicle és artífex de la renovació de les arts escèniques d’aquí i d’arreu i explicar com es va consolidar com un dels grups teatrals de més èxit i més estimats pel públic. Avui en dia són una icona de l’humor al nostre país, però a més han aconseguit un ampli reconeixement en les seves nombroses gires per diversos països, com França, Itàlia, Alemanya, Holanda, Japó o els Estats Units.  La seva contribució ha sigut, precisament, la creació d’un nou llenguatge gestual humorístic de caràcter universal.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia