El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies rebrà aquest any 449,8 milions d’euros per implementar polítiques actives d’ocupació: 345 milions de la Conferència Sectorial d’Ocupació i Relacions Laborals i 103 milions més de la Conferència Sectorial de Qualificacions i Formació Professional. Aquest és l’acord a què han arribat l’Estat i la majoria de les Comunitats en la reunió que han mantingut per abordar la distribució dels fons en un context marcat per la covid-19 i la greu afectació que la pandèmia ha generat en el teixit laboral i productiu.

Malgrat que els 449,8 milions superen l’aportació del 2020, des del Departament es recorda que l’increment no compensa la dràstica reducció que va patir Catalunya en la distribució de fons l’any passat, amb 86 milions d’euros menys per a polítiques actives d’ocupació.

A més, Treball, Afers Socials i Famílies també qüestiona que l’Estat mantingui els criteris de distribució dels fons acordats el 2019, quan s’havia compromès a aplicar nous barems aquest any.

En els propers dies el Departament convocarà el Consell de Direcció del SOC per aprovar la programació vinculada a aquests fons.