Direcció General de Comunicació

El Govern aprova una de les mesures per dotar de liquiditat a les explotacions agràries

El Govern aprova una de les mesures per dotar de liquiditat a les explotacions agràries

query_builder   22 juny 2010 14:31

event_note Nota de premsa

El Govern aprova una de les mesures per dotar de liquiditat a les explotacions agràries

 
 
  • Es bonificarà el tipus d’interès de tres línies de préstec per agricultors i ramaders
  • El Govern destinarà més de 8 milions d’euros per cobrir les bonificacions
  • Aquesta mesura forma part del pla de xoc del sector agroalimentari aprovat el 30 de març
 
El Govern ha aprovat avui bonificar el tipus d’interès dels préstecs dels productors del sector primari per facilitar l’accés a la liquiditat. Aquesta és una de les mesures del Pla de xoc del sector agroalimentari aprovat pel Govern el passat dia 30 de març per dotar de liquiditat les explotacions de fruita dolça, les explotacions agràries i les explotacions ramaderes afectades per l’increment del preu del cereal dels anys 2007 i 2008.
 
El Govern destinarà 8.270.676 d’euros per aquestes tres línees de préstecs. En el cas dels préstecs de liquiditat pel sector de la fruita dolça, es tracta de préstecs concedits per l’Institut Català del Crèdit Agrari a titulars d’explotacions per un període de 5 anys, dels quals el primer és de carència, i a un tipus d’interès de l’Euribor a 1 any més un diferencial de 2 punts.
 
D’altra banda, a la bonificació de la línia de préstecs de liquiditat per les explotacions agràries s’hi poden acollir els titulars d’explotacions agràries que siguin agricultors professionals o les explotacions agràries prioritàries, amb independència del sector al que es dediquin, tret dels titulars d’explotacions de fruita dolça que s’hagin acollit a la línia de préstecs específics pel sector.
 
Aquests préstecs, que també concedeix l’Institut Català del Crèdit Agrari, tenen un termini màxim de devolució de 5 anys, amb un de carència, i un tipus d’interès de l’Euribor a un any més 2,75 punts i es concediran per un import màxim per préstec/titular de 120.000 euros.
 
En tercer lloc, i pel que fa a l’ampliació del termini de devolució dels préstecs de les explotacions ramaderes afectades per l’increment del preu del cereal dels anys 2007 i 2008, s’estableix una bonificació addicional. Així, el cost financer que tingui aquest increment del període de devolució gaudirà de les mateixes bonificacions que s’havien aprovat inicialment pels préstecs formalitzats els anys 2007 i 2008.
 
La bonificació, de 4 punts sobre els primers 40.000 euros i els primers 7 anys de vida del préstec, està cofinançada entre el Govern i el Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí (MARM) 
 
En els propers dies, es publicaran les ordres de convocatòria d’ajut que fixaran entre altres aspectes els terminis de presentació de sol·licituds i la documentació a presentar.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia