Direcció General de Comunicació

CANARIES

El Govern aprova l'acord amb el Govern de Canàries per acollir 43 joves emigrats sols arribats a les Canàries

query_builder   4 maig 2021 14:30

event_note Nota de premsa

El Govern aprova l'acord amb el Govern de Canàries per acollir 43 joves emigrats sols arribats a les Canàries

  • L’Executiu es va oferir a acollir 40 joves el passat mes de desembre per refermar el compromís del sistema de protecció català amb els drets de la infància

 

  • Amb aquest acord el Govern adquireix un compromís solidari de cooperació i auxili al Govern de Canàries

 

El Govern ha aprovat l’acord de cooperació entre el Govern de Canàries, mitjançant la Conselleria de Drets Socials, Igualtat, Diversitat i Joventut, i la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, sobre solidaritat interterritorial per a la protecció de persones menors d'edat estrangeres no acompanyades.

 

La Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència ha acollit al sistema català de protecció a la infància i adolescència 40 nois i 3 noies migrats sols arribats a les Canàries. Aquest va ser un compromís que va prendre el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies per tal de contribuir en la resposta a l’emergència migratòria de les illes Canàries i sobretot a garantir els drets de les persones emigrades, especialment dels adolescents sense referents familiars al país. El Departament va presentar aquest oferiment després d’estudiar l’estat dels centres del sistema de protecció i valorar de quins recursos disposa per assegurar una bona acollida i inclusió dels joves.

 

La distribució de les 40 places es farà per tot el territori, responent a l’estratègia que ha dut a terme el Departament els darrers anys i que ha permès dissenyar un sistema d’acollida arreu del país que garanteix una distribució equitativa capaç de facilitar la inclusió dels joves atesos.

 

Així mateix, es continua instant  l’Estat a obrir vies legals i segures per a les persones refugiades i immigrades entre Àfrica i Europa a partir de fer efectius els compromisos de reassentament per a persones refugiades i vies de migració legal i segura. Per a fer-les efectives, Catalunya s’ofereix una vegada més a col·laborar en la seva implementació.

 

Joves emigrats sols a Catalunya

 

La darrera dècada, Catalunya ha estat un dels territoris que ha tingut més arribades d’adolescents i joves emigrats sols. Concretament, entre 2017 i 2020 el sistema de protecció a la infància ha atès més de 8.000 joves. Treball, Afers Socials i Famílies ha fet front a aquest repte de país posant en marxa nous recursos i equips professionals de la mà de les entitats d’infància per a garantir-ne l’atenció i el benestar. En aquest sentit, el gener de 2019, el Departament va presentar l’estratègia catalana per a l’acollida i la inclusió dels infants i joves emigrats sols. Més d’un centenar de professionals, entre representants d’altres departaments, món local, col·legis professionals, sindicats i entitats, van participar en el disseny del document. Aquest document ha fixat les línies estratègiques i les accions.

 

Actualment, el sistema català de protecció a la infància atén 5.565 joves emigrats sols. Més de la meitat d’aquests joves, un 73%, tot i ser majors d’edat segueixen atesos en recursos residencials amb pròrrogues assistencials.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia