Territori

Nova ordenació dels sectors industrials de Golmés, amb la nova infraestructura viària.

Aprovada la millora de l'àrea industrial de Golmés i nous equipaments a Lleida

query_builder   5 maig 2021 14:30

event_note Nota de premsa

Aprovada la millora de l'àrea industrial de Golmés i nous equipaments a Lleida

  • S’eliminen els habitatges previstos a la zona industrial de Golmés per potenciar el seu ús per a activitats econòmiques, i es crea una nova connexió viària amb l’A-2
  • Aprovat el Pla per construir la seu del Col·legi de Metges a Lleida i una residència per a metges interns residents
Plànol d'ordenació
Nova ordenació dels sectors industrials de Golmés, amb la nova infraestructura viària.

La Comissió territorial d’urbanisme de Lleida, presidida pel secretari de l’Agenda Urbana i Territori, Agustí Serra, ha donat el vistiplau avui a modificacions i nou planejament per a millorar els sectors d’activitat econòmica a Golmés i construir nous equipaments a la ciutat de Lleida.

Així, la Comissió ha emès informe favorable a una modificació del planejament municipal de Golmés (Pla d’Urgell), per consolidar una àrea d’activitat econòmica i millorar les seves connexions. Es tracta dels sòls discontinus del municipi, que conformen l’àmbit d’ús industrial oest, ubicats a banda i banda de la carretera N-II i limítrofs amb Mollerussa, al llarg d’uns 1.100 metres, entre la línia de tren Lleida-Manresa i el camí de Codís.

L’ordenació que preveia fins ara el planejament municipal per aquesta zona, de 82 hectàrees, no contribuïa a completar la trama urbana de Golmés ni a facilitar l’activitat industrial, fonamental per a la sostenibilitat del municipi. Entre d’altres, es preveia la construcció d’habitatges al bell mig de la zona terciària, atès que el Pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) de 2007 es basava en una demanda d’habitatge i un creixement poblacional del municipi que amb el temps s’ha demostrat sobredimensionat. Els pisos previstos en aquesta zona mai s’han arribat a construir en els 13 anys de vigència del POUM.

Per la posició d’aquesta zona, l’Ajuntament considera més adient eliminar els usos residencials previstos i potenciar els usos industrials i terciaris, millorant, a més, les seves condicions de transformació urbanística.

Pel que fa a les connexions viàries, el POUM no considerava la relació d’aquests sectors amb l’entorn industrial de la propera Mollerussa i Vila-sana, ni la connexió directa amb l’autovia A-2. La modificació del planejament que impulsa ara el consistori de Golmés possibilitarà la construcció d’una nova infraestructura viària que recollirà el trànsit de tots aquests sectors productius i millorarà la seva connexió amb l’A-2. Així, enllaçarà l’N-II amb l’anomenat vial nord que connecta Golmés amb Mollerussa i Fondarella per relligar els diversos àmbits industrials i desplaçar el trànsit pesat fora del nucli urbà de Mollerussa. La modificació del POUM abasta només els terrenys compresos a Golmés.

A més, es proposa una solució urbanística general per a tota la zona industrial de Golmés-Mollerussa. Els usos residencials es transformen en activitats econòmiques, possibilitant parcel·les més grans, adequades a les demandes actuals. Els equipaments públics es concentraran a la zona central, en una única peça de sòl. Els espais lliures s’agrupen en dos: un per completar l’illa on s’ubicarà l’equipament i un altre de protecció paisatgística de la nova infraestructura viària a l’est.

La modificació del POUM de Golmés s’elevarà ara a la Comissió de Territori de Catalunya per a la seva aprovació definitiva.

Nova seu del Col·legi de Metges a Lleida

D’altra banda, la Comissió ha aprovat definitivament també un Pla de millora urbana que permetrà construir la nova seu del Col·legi de Metges de Catalunya a la ciutat de Lleida (Segrià) i també una residència per a metges al número 41 de l’avinguda Rovira Roure.

Concretament, la parcel·la de 1.306 m2 que acollirà el Col·legi de Metges se situa en una illa ocupada per equipaments esportius, com són el gimnàs Ekke i el Camp d’Esports.

Simulació virtual de la futura construcció.
Simulació virtual de la futura construcció.

El Pla ordena la volumetria i les façanes de la futura seu del Col·legi de Metges, que també acollirà una residència per a metges interns residents i altres facultatius vinculats al món universitari. Així, es construirà un edifici de planta baixa contínua destinada a la seu del Col·legi i als accessos a la residència. Altres dues edificacions sobresortiran per sobre d’aquesta planta baixa i es destinaran a residència, amb uns 36 apartaments. Al soterrani s’habilitarà un aparcament.

2  

Imatges

Imatge Golmés

Imatge Golmés 265

Imatge Lleida

Imatge Lleida 234

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 645