Agents Rurals

Josep Maria Quer, Teresa Jordà, Marc Costa i Josep Antoni Mur

Consellera Jordà: "La nova embarcació millorarà la tasca diària de patrullatge per les aigües marítimes"

query_builder   6 maig 2021 13:16

event_note Nota de premsa

Consellera Jordà: "La nova embarcació millorarà la tasca diària de patrullatge per les aigües marítimes"

La nova embarcació reforça la tasca de protecció dels espais naturals protegits que desenvolupa el Cos d’Agents Rurals abans de l’inici de la campanya d’estiu

De vora 11 metres d’eslora i motor híbrid de baixes emissions, aquesta nova eina donarà major operativitat, autonomia i capacitat de resposta

Consellera Jordà durant els parlaments
Consellera Jordà durant els parlaments

La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, ha presentat aquest matí la nova embarcació del Grup de Suport Marí del Cos d’Agents Rurals a les dependències del Club Nàutic de Port de la Selva.

Acompanyada del director general dels Agents Rurals, Marc Costa, i de l’inspector en cap del Cos d’Agents Rurals, Josep Antoni Mur, han presenciat l’acte d’avarament de l’embarcació. La nova embarcació, que rep el nom de Mar Brava, complementarà el servei que fins ara ja donava la Massa d’Or pel patrullatge, la vigilància i control dels espais protegits marítims de la demarcació de Girona.

La Consellera Jordà ha volgut començar l’acte agraint la feina “que fan dia a dia els agents rurals arreu del país, amb una dedicació, un compromís i una professionalitat envejable”. És per això que ha posat en valor la incorporació de noves eines, com aquesta embarcació que permetrà “millorar les eines de treball que els agents rurals tenen a la seva disposició”.

La consellera ha volgut destacar també l’aposta per l’ecologia i el confort que aquesta embarcació aporta als agents que n’hagin de fer ús. En aquest sentit el director general dels Agents Rurals, Marc Costa, ha destacat que la nova “embarcació és pionera ja que té un motor híbrid i de molt baixes emissions”, d’acord amb la tasca de protecció del medi ambient que els Agents Rurals desenvolupen.

Per la seva banda, l’inspector en cap del cos, Josep Antoni Mur, ha volgut destacar el “fort impuls del Grup de Suport Marí que el 2020 va incrementar la dotació de personal fins als 23 agents que avui el formen”. La incorporació d’aquesta nova embarcació abans de la campanya d’estiu comportarà ”un increment de la capacitat de la resposta marítima del cos” davant actuacions com la lluita contra el furtivisme, la protecció de la posidònia o la realització de focs en cales o espais inaccessibles”.

L’acte també ha comptat amb la presència de l’alcalde de Port de la Selva, Josep Maria Cervera; del director general de Pesca i Afers Marítims, Sergi Tudela; del director general de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra, Pere Ferrer; així com de comandaments tant dels Mossos d’Esquadra com dels Agents Rurals i els membres del Grup de Suport Marí de l’Àrea Regional de Girona, entre altres autoritats.

La nova embarcació
La nova embarcació

Les especificitats de la Mar Brava

La nova embarcació és una QUER 35 Pilot Cabin Walkarround, que ha estat desenvolupada per la drassana Quer Professional Boats de Port de la Selva, a l’Alt Empordà. És una embarcació de 10,8 metres d’eslora total i és híbrida, un fet pioner en embarcacions d’aquestes característiques.

Compta amb un motor Volvo D6-380 EVC2 de baixes emissions i amb un motor elèctric de 10Kw Torqueedo, sent una de les barques més modernes i eficients que existeix avui en dia.

A més a més, l’embarcació proporciona un gran espai a popa per a poder treballar d’una manera molt més còmoda, i incorpora un espai de treball i descans resguardat per a la tripulació, equipat amb sistemes anti-fatiga i anti-mareig, i millorant l’aïllament tèrmic i acústic de la mateixa.

A més a més, la barca estarà dotada d’un equipament tecnològic d’última generació, que incorpora un sonar 3D, el radar o la càmera tèrmica, que incrementarà de manera substancial l’eficàcia i la seguretat de les actuacions.

 

Una aposta per a la renovació del material

D’ençà l’aprovació del Pla Estratègic del Cos d’Agents Rurals 2019-2024, el departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha impulsat una renovació i ampliació del material tècnic a utilitzar pels agents.

En aquest sentit, en el darrer any s’ha renovat la meitat del parc mòbil del cos, incorporant 50 noves pick up i 59 nous 4x4. Així mateix, també s’han adquirit 3 noves embarcacions per al patrullatge en aigües continentals, s’ha renovat l’helicòpter, s’ha seguit ampliant la flota de drons i s’ha comprat un buggy 4x4 per a poder desenvolupar tasques específiques de control.

Foto de la consellera amb el Grup de Suport Marí
Foto de la consellera amb el Grup de Suport Marí

Convocatòria de noves places

Durant l’acte d’avui, la consellera també ha volgut recordar que el proper divendres dia 14 maig acabarà la fase formativa de la primera promoció de sots-inspectors del cos, un compromís que permetrà “començar a desenvolupar les diferents categories professionals del cos”, creades l’any 2003 però que mai s’havien desenvolupat fins ara.

Així mateix també ha recordat que el dissabte 12 de juny tindrà lloc el primer examen de la convocatòria d’accés com a d’agent de l’escala bàsica, “la primera convocatòria d’accés al cos des de l’any 2009”, ha reblat Jordà.

 

Pla Estratègic del Cos d’Agents Rurals 2019-2024

Totes aquestes mesures es troben contemplades al Pla Estratègic del Cos d’Agents Rurals 2019-2024 (PECAR) aprovat el mes de juliol de l’any 2019 i que compta amb 8 línies estratègiques, 28 programes i 103 accions. El PECAR té l’objectiu d’adaptar el cos als reptes actuals, dimensionar la plantilla, desplegar les categories professionals i reforçar l’estructura tècnica i administrativa.

Fins l’any 2024 està previst anar desenvolupant totes les mesures contemplades, bona part de les quals ja s’estan implementant. “El compromís del departament amb el desenvolupament del Pla Estratègic del Cos d’Agents Rurals és ferm i en els propers mesos i anys seguirem desenvolupant el conjunt de les línies, programes i actuacions previstes per tal de posar el Cos d’Agents Rurals al lloc on es mereix”, ha sentenciat la consellera.

7  

Imatges

Foto final Josep Maria Quer, Teresa Jordà, Marc Costa i Josep Antoni Mur

Foto final Josep Maria Quer, Teresa Jordà, Marc Costa i Josep Antoni Mur 4142

La nova embarcació

La nova embarcació 6017

La consellera durant els parlaments

La consellera durant els parlaments 4308

La consellera batejant l'embarcació

La consellera batejant l'embarcació 5281

Moment de l'avarament de l'embarcació

Moment de l'avarament de l'embarcació 5290

Foto de família amb el Grup de Suport Marí

Foto de família amb el Grup de Suport Marí 5475

Foto de família amb les autoritats

Foto de família amb les autoritats 5318

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia