Empresa i Treball

Foto acte

TURISME

Conseller Tremosa: "La pandèmia ha evidenciat que el turisme és un sector tractor de l'economia catalana, hem de recuperar la potència del sector"

query_builder   6 maig 2021 20:06

event_note Nota de premsa

TURISME

Conseller Tremosa: "La pandèmia ha evidenciat que el turisme és un sector tractor de l'economia catalana, hem de recuperar la potència del sector"

Foto acte

·     El conseller d’Empresa i Coneixement ha encapçalat l’acte de lliurament dels Premis G!, celebrat aquesta tarda als Jardins del Museu d’Arqueologia de Catalunya-Empúries

  
El conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha presidit aquesta tarda, l’acte de lliurament dels Premis G! de turisme de les comarques gironines.

En la seva intervenció, el conseller ha destacat que “Europa, en aquest moment tan tràgic ha mostrat la seva millor cara, ha posat a les mans dels països europeus un fons de reconstrucció que per primer cop es finançarà amb deute públic emès conjuntament". "La recuperació econòmica, que també arribarà al turisme, vindrà de la mà d'un gran esforç de solidaritat europea”, ha afirmat.

Tremosa ha assegurat que "la pandèmia ha evidenciat que el turisme és un projecte tractor no només per al comerç o la restauració, també per a la resta d'àmbits econòmics proveint-los, per exemple, d'una xarxa de connexions aèries, moltes d'elles intercontinentals, que els beneficien".  "Hi havia qui, abans de la pandèmia, qüestionava, molt legítimament, que Catalunya tenia massa turisme. Ara hem pogut comprovar la hipòtesi del no turisme internacional. I hem descobert que necessitem una política de més i millor turisme i que Catalunya torni a ser una potència turística”. El conseller d’Empresa no ha volgut acabar senser fer un reconeixement als empresaris turístics, “que lidereu i arrisqueu per crear riquesa i que heu vist caure el turisme internacional. Heu estat resilients i, en la mesura de les nostres possibilitats, seguirem estant al vostre costat".

L'acte, celebrat des dels Jardins del Museu d’Arqueologia de Catalunya-Empúries, ha comptat amb la participació de l’alcalde de l’Escala, Víctor Puga i López; del director general de Turisme, Octavi Bono, del director de l’Agència Catalana de Turisme, David Font; del president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Miquel Noguer, i d'un reduït nombre d’autoritats, guardonats i representants del sector turístic gironí, a causa de la situació de pandèmia i les restriccions vigents.

En aquesta quinzena edició dels Premis G!, els guardonats amb els Premis G! honorífics han estat l’empresària hostalera Carme Hospital i Poch, el Grup Peralada, el Festival de Torroella de Montgrí i la cap de sala Elena Gascons i  Díaz. Els Premis G! de comunicació s’han concedit als treballs publicats i divulgats a la revista Der Feinschmecker, a la productora Mandarina, als blogs de viatges L’oeil d’Eos i de Ràdio 5. Finalment, el premi en la categoria de recerca i investigació Yvette Barbaza s’ha concedit al projecte de recerca «Girona sabe a memoria», de Luisa Díaz Botero.

Els premis G! són uns guardons de turisme creats l’any 2005 pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, per reconèixer i premiar la trajectòria i la gestió empresarial dels professionals turístics gironins. Alhora, amb els premis de comunicació, també es vol estimular la difusió a l’exterior dels recursos i atractius turístics de la Costa Brava i el Pirineu de Girona i, amb el premi de recerca, es tracta de promoure el coneixement científic d’aquesta activitat aplicada a les comarques de Girona.

3  

Imatges

El conseller Tremosa, durant la seva intervenció

El conseller Tremosa, durant la seva intervenció 2763

El conseller Tremosa, amb els guardonats

El conseller Tremosa, amb els guardonats 4974

Moment de l'acte d'entrega dels premis G!

Moment de l'acte d'entrega dels premis G! 4771

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia