Bombers

Un home mor mentre feia barranquisme a les gorgues de Núria, a Queralbs (Ripollès)

query_builder   8 maig 2021 19:37

event_note Nota de premsa

Un home mor mentre feia barranquisme a les gorgues de Núria, a Queralbs (Ripollès)

Els Bombers de la Generalitat han treballat avui en el rescat del cos d’un home que ha perdut la vida mentre feia barranquisme a les gorgues de Núria, al municipi de Queralbs (Ripollès).

A les 13.26 h arribava l’alerta sobre dues persones en dificultats poc després de començar la davallada del barranc, una mica abans del Salt del Sastre. Dos homes, que feien junts el recorregut, estaven en problemes. Un d’ells, per causes que s’estan investigant, havia patit un accident i estava parcialment submergit en una gorga amb molta aigua.

El efectius de la seu d’Olot del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) Muntanya dels Bombers de la Generalitat s’han mobilitzat immediatament amb l’helicòpter, alhora que una dotació terrestre es dirigia també cap a l’indret. Pocs minuts després de les 14 h el company de l’home accidentat era evacuat del lloc del sinistre a l’indret on s’estaven els efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que l’han atès per lesions lleus.

Un cop els GRAE han accedit al lloc del sinistre i han constatat que hi havia una persona sense vida, s’ha procedit a assegurar el cos i a l’activació de la comitiva judicial. Els GRAE encarregats d’efectuar el rescat del cos s’han posat a disposició dels efectius de la Unitat d’Intervenció de Muntanya (UIM) dels Mossos d’Esquadra. Després de fer els tràmits judicials necessaris, els efectius policials han autoritzat l’extracció de l’home accidentat.

El rescat ha consistit en remuntar el cos mitjançant gruatge des de l’helicòpter. Un cop a bord de l’aeronau, el cos ha estat traslladat a Camprodon.

En l’operatiu de rescat hi ha treballat, a més de les dues dotacions dels Bombers de la Generalitat, 5 dotacions dels Mossos d’Esquadra, 2 d’elles de muntanya, i 2 unitats terrestres i un helicòpter medicalitzat del SEM.

Durant el dia d’avui, i fins a les 19.00 h, a més del salvament en medi fluvial de Queralbs, els Bombers de la Generalitat han efectuat els següents rescats:

11.56, Matadepera: una corredora s’ha fet mal a un turmell mentre s’exercitava a La Mola. Evacuació pels GRAE en helicòpter.

12.45, Camprodon: una excursionista ha patit una lesió en un genoll. Evacuació pels GRAE en helicòpter.

14.36, Meranges: un excursionista ha patit un fort cop al maluc a l’alçada del refugi de Malniu. Evacuació pels GRAE en helicòpter.

14.50, Sant Llorenç de Morunys: un participant en una cursa ha presentat malestar intens, probablement a causa de deshidratació. Evacuació pels GRAE en helicòpter, que el trasllada directament a l’Hospital General de Manresa.

14.59, Vallfogona del Ripollès: una dona  s’ha fet mal a un turmell i és rescatada per una dotació terrestre.

17.26, Matadepera: avís d’una dona que ha patit una caiguda a La Mola i probablement presenta una fractura de canell. Gestionem l’assistència mèdica, que l’espera a l’aparcament.

18.19, Vilobí d’Onyar: ciclista ha patit una caiguda a prop del cementiri de Sant Dalmai. La família diu que té problemes de salut previs, i 2 dotacions terrestres l’acompanyen fins on s’espera l’ambulància.

18.38 Palamós: un home pateix una fractura en un turmell a prop de la cova de Cala Senià. Evacuació en helicòpter pels GRAE fins l’entrada del paratge de Castell, on s’espera l’ambulància.

18.42 Palafrugell: dos practicants de paddle surf s’han refugiat a una cala a causa de la fred i el mal estat de la mar. 2 dotacions terrestres els ajuden a remuntar per les roques.

18.46, Monistrol de Montserrat: una escaladora ha tingut problemes amb les cordes i no pot baixar. L’helicòpter dels GRAE es dirigeix a l’indret.

Cerdanyola del Vallès, 8 de maig de 2021

19.30 hores

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia