Incasòl

Foto de l'acte de signatura

La fundació Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural i l'INCASÒL signen un acord marc de col·laboració

query_builder   11 maig 2021 18:52

event_note Nota de premsa

La fundació Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural i l'INCASÒL signen un acord marc de col·laboració

  • Es vol potenciar la recerca, la documentació i l’anàlisi del patrimoni històric i cultural

El director de la fundació Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural, ICRPC, Joaquim Nadal, i el director de l’Institut Català del Sòl, INCASÒL, Albert Civit, han signat un acord marc de col·laboració en l’àmbit de la recerca, la documentació i l’anàlisi del patrimoni històric i cultural. L’objectiu és emmarcar i coordinar activitats de recerca, formació i difusió que permetin la transferència de coneixement.

L’ICRPC és un centre de recerca sobre el patrimoni cultural, creat per la Generalitat de Catalunya i la Universitat de Girona, que te com a objecte la recerca en patrimoni cultural a través del treball científic basat en criteris d’excel·lència i l’obertura i interrelació de l’Institut amb altres grups de recerca que operen tant en el camp del patrimoni cultural com en altres àmbits científics. L’INCASÒL, per la seva part és una empresa pública adscrita al Departament de Territori i Sostenibilitat que té com a un dels seus principals objectius la cooperació en la gestió de la rehabilitació i recuperació del patrimoni històric edificat i de l’espai urbà històric, així com en la preservació dels recursos naturals i dels valors paisatgístics, arqueològics, històrics i culturals arreu Catalunya.

Aquest acord de col·laboració que caldrà anar concretant en acords específics per a matèries concretes, ha de suposar un benefici mutu que permetrà enriquir els bagatge de coneixements i experiències acumulat en el camp de les respectives activitats i competències,

Amb la finalitat d’estructurar i planificar vies de col·laboració, l’ICRPC i l’INCASÒL han convingut en definir tres camps o línies de col·laboració:

Àmbit de recerca: Col·laboració en projectes de recerca i de desenvolupament conjunts, tant si es refereixen al patrimoni propi gestionat, o si es poden emmarcar com a propostes o treballs d’àmbit europeu o de qualsevol altra tipus que transcendeixi de l’àmbit intern dels interessos de les entitats signants.

Àmbit de formació: Establiment de possibles col·laboracions entre ambdues institucions per facilitar programes de formació conjunts, seminaris i jornades, sols o en col·laboració amb tercers, així com l’impuls d’actes concrets sobre temes puntuals d’interès compartit.

Àmbit de documentació i difusió: Concreció d’espais de col·laboració relatius al seguiment documental dels processos d’intervenció en el patrimoni així com en les campanyes de difusió dels resultats assolits en les mateixes.

Aquests tres àmbits tenen en comú la voluntat de compartir el coneixement així com l’organització d’activitats de tot tipus d’interès comú.

Per poder desenvolupar aquesta tasca conjunta es constituirà una Comissió Mixta integrada per dos representants de l’ICRPC i dos representants de l’INCASÒL.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 147

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia