Ferrocarrils

FGC

FGC construeix el nou aparcament de Port Ainé, amb capacitat per a 290 vehicles

query_builder   19 maig 2021 11:10

event_note Nota de premsa

FGC construeix el nou aparcament de Port Ainé, amb capacitat per a 290 vehicles

  • Els treballs consisteixen en la construcció de dues plataformes d’estacionament, compatibles amb el pendent de la muntanya, i preservant una illa central d’arbres
  • El projecte es realitza utilitzant tècniques de bioenginyeria i amb mesures d’integració paisatgística i protecció de l’entorn
FGC
Espai on es construeix el nou aparcament.

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) està realitzant les obres del nou aparcament que donarà servei a l’estació d’esquí i de muntanya de Port Ainé, al municipi de Rialp, a partir de la propera temporada d’hivern. L’espai, de 9.000 m2 tindrà una capacitat per a 290 vehicles, que se sumaran a les 956 places d’aparcament amb què ja compten actualment l’estació i els serveis turístics de l’entorn. Els treballs, amb una inversió de 935.000 euros, duraran 5 mesos. El projecte es realitza utilitzant tècniques de bioenginyeria per tal de respectar al màxim l’entorn i assegurar la integració paisatgística de l’actuació.

L’aparcament, que es construeix al peu de l’estació de Port Ainé, al costat nord, tindrà un vial d’accés de doble sentit de circulació de 8 metres d’amplada que es realitzarà ampliant el camí existent. A través d’aquest vial s’accedeix a la plataforma d’estacionament, que tindrà un únic sentit de gir. La zona d’aparcament es construirà a dos nivells, compatibles amb el pendent de la muntanya. A la part central, es preservarà una illa amb terreny natural d’arbres que separarà els dos nivells de l’aparcament. El vial de circumval·lació serà de 6 metres d’amplada i a cada banda es deixarà una franja de 5 metres per a l’aparcament dels vehicles en bateria.

FGC
Plànol del nou aparcament.

Per contenir l’illa central de l’aparcament, es realitzaran murs de contenció amb tècniques de bioenginyeria, aprofitant els troncs dels mateixos arbres de la zona. El projecte inclou mesures compensatòries ambientals, com l’estabilització dels meandres del barranc de Port Ainé utilitzant escullera, així com l’estabilització i hidrosembra dels talussos de l’aparcament situat a la dreta de l’hotel de l’estació de Port Ainé.

Amb aquesta actuació, FGC amplia la capacitat d’aparcament a l’estació pallaresa, que ja compta amb altres zones d’aparcament (350 places a l’estació intermèdia i 606, a l’estació superior), i assegura un accés a l’estació respectuós amb el medi natural.

2  

Imatges

Imatge 1

Imatge 1 472

Imatge 2

Imatge 2 256

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 419

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia