Empresa i Treball

Julio Díaz

TURISME

Conseller Tremosa: "Tenim indicis que recuperarem un 50% del turisme i de la despesa perduda el 2020 amb la Covid-19"

query_builder   19 maig 2021 12:51

event_note Nota de premsa

TURISME

Conseller Tremosa: "Tenim indicis que recuperarem un 50% del turisme i de la despesa perduda el 2020 amb la Covid-19"

Julio Díaz
  • El conseller d’Empresa i Coneixement inaugura l’estand de Catalunya a la fira internacional de turisme Fitur a Madrid

  • L’estand català compta amb la participació d’una cinquantena d’empreses i entitats d’arreu del territori

  • Els primers estudis indiquen que un 75% dels espanyols farà un viatge aquest estiu i un 65,4% el faran a l’estat espanyol

 

El conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, acompanyat del director general de Turisme, Octavi Bono, i el director de l’Agència Catalana de Turisme (ACT), David Font, ha inaugurat aquest matí l’estand de Catalunya a la fira internacional Fitur, que se celebra del 19 al 23 de maig a Madrid.

“Tenim indicis que recuperarem una part important del turisme i de la despesa perduda l’any 2020 amb la Covid-19. Estem esperançats amb la campanya d’estiu, no arribarem als resultats del 2019, però podem espirar a recuperar el 50%”. El conseller ha explicat que “estem treballant amb companyies aèries per aconseguir recuperar freqüències a Europa però també a la resta del món". "No serà un any normal però estem en la línia de la recuperació”, ha afirmat.

D’altra banda, segons Tremosa “l’avenç de la vacunació permetrà anar normalitzant la situació i l’acord que sembla que hi haurà en els propers dies sobre la lliure circulació als països de la Unió Europea per a persones vacunades i el furi passaport Covid-19, permetran anar normalitzant l’activitat turística”. En aquest sentit, el conseller ha afirmat que “tots els instruments que permetin restablir la circulació amb garanties de seguretat són benvinguts”.

Durant la seva estada a Fitur, el conseller mantindrà diverses reunions de treballs per analitzar la reactivació del turisme a Catalunya i tindrà una trobada amb el sector turístic català present en aquesta fira internacional.

Intenció de viatge dels espanyols per aquest estiu

Durant el 2020, els turistes de la resta de l'estat espanyol van realitzar 2.024,9 milers de viatges, un 58,6% menys que el 2019, i van generar una despesa de 750,3 milions d’euros, la qual cosa representa un 56% menys respecte l’any 2019. La majoria d’aquests turistes procedien de Madrid (25,4%) i Aragó (17,8%). Les vacances d’estiu concentren gran part d’aquest turisme. Catalunya es va situar com a segona comunitat autònoma receptora de viatgers del mercat espanyol (13,3%), per darrera d’Andalusia (18,6%).

L’Agència Catalana de Turisme (ACT) està monitorant la intenció de viatge del mercat espanyol cap a Catalunya per aquestes propers mesos de temporada d’estiu. Els resultats obtinguts en una primera onada d’enquestes indiquen que en general, la intenció de fer una escapada d’oci o unes vacances durant aquest estiu està per sobre del 75%. Aquesta mateixa dada al 2019 no va obtenir percentatges superiors al 50%. D’altra banda, el 65,4% farien les vacances en territori espanyol de forma segura. D’entre els que declaren que no tenen intenció de fer vacances, els motius més citats són motiuseconòmics (35,7%) i por a contagiar-se de la covid-19 (32,4%). L’estada mitjana, tant a Catalunya com a la resta de destinacions, se situa entre les 9-10 nits.

 Pel que fa a les comunitats més citades com a destinació de vacances, Catalunya es troba en cinquena posició (15%), per sota d’Andalusia (38,2%), Galícia (22,9%), la Comunitat Valenciana (19,4%) i Astúries (16,7%). 

El viatge més demandat serà el de sol i platja (41,7%), el natural o rural (26,3%) i el cultural (14,1%). Entre  els  possibles  viatgers  de  Catalunya,  aquests  percentatges són molt semblants.

Per l’estiu 2021, el mercat emissor domèstic seguirà sent clau. Es manté la tendència de viatge de proximitat, majoritàriament en desplaçaments en vehicle propi, i a llocs coneguts i que generin confiança. Es prioritzaran espais oberts i  a l’aire lliure i amb poca concentració de persones.

Hi ha una Catalunya feta a mida per a tothom, fil conductor de l’estand català

L’Agència Catalana de Turisme ha muntat l’estand de Catalunya, de més de 700 m2, on s’hi promocionarà tota la diversitat d’experiències de l’oferta turística catalana adaptada a la situació actual. Hi estan representades les nou marques turístiques (Costa Brava, Costa Daurada, Terres de Lleida, Costa Barcelona, Paisatges Barcelona, Pirineus, Val d'Aran, Terres de l'Ebre i Barcelona), de la mà dels patronats de turisme de les Diputacions i de Turisme de Barcelona. 

A més d’una gran àrea de treball habilitada per facilitar les relacions comercials i els negocis, l’estand català compta amb un videowall on enguany es projectarà el vídeo de la recent campanya “Catalunya, un lloc fet a mida”. De fet, el fil conductor de l’estand es basa en la idea que hi ha una Catalunya feta a mida per a tothom. A la zona d’animació, els visitants podran veure de ben a prop una moto GP del Circuit de Barcelona-Catalunya.

Llistat de coexpositors 

Els visitants que s’acostin a l’estand català trobaran l’oferta de les empreses i entitats següents: 

Barcelona

Turisme de Barcelona

 

Costa Barcelona 

Calella

Castelldefels

Granollers

Malgrat de Mar

Mataró

Pineda de Mar

Sant Sadurní d’Anoia

Santa Susanna

Sitges

Vilafranca del Penedès

Vilanova i la Geltrú

Sabadell

Terrassa

 

Paisatges Barcelona

Cardona

Igualada

Manresa

Montserrat

Vic

 

Costa Brava

Patronat de Turisme Costa Brava Girona

Lloret de Mar

 

Costa Daurada

Patronat de Turisme Diputació de Tarragona - Costa Daurada

Aliança: Cambrils, Reus, Salou i Vila-Seca, la Pineda platja

Altafulla

Calafell

Creixell

Cunit

El Vendrell

L'Hospitalet de l’Infant i La Vall de Llors

Mont-roig del Camp – Miami Platja

Roda de Berà

Tarragona

Torredembarra

Aquopolis Costa Daurada

PortAventura World

 

Terres de l’Ebre

Patronat de Turisme Diputació de Tarragona -  Terres de l’Ebre

Amposta

Ampolla

Alcanar

Tortosa

Sant Carles de la Ràpita

Ascó

 

Terres de Lleida

Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida

Garrigues

Noguera

Pla d’Urgell

Segarra

Segrià

Urgell                                  

 

Pirineus

 

Val d’Aran

Torisme Val d’Aran

 

Altres empreses i institucions

Agència Catalana del Patrimoni Cultural

Circuit de Barcelona Catalunya

Charming Villages in Europe

Petits Grans hotels 

Familia Torres

 

 

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

 

 

 

 

 

 

 

 

          

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2  

Imatges

Fotografia del conseller Tremosa durant la inauguració de l'estand de Catalunya a Fitur (Julio Díaz)

Fotografia del conseller Tremosa durant la inauguració de l'estand de Catalunya a Fitur (Julio Díaz) 18703

Fotografia del conseller Tremosa a l'estand de Catalunya a Fitur (Julio Díaz)

Fotografia del conseller Tremosa a l'estand de Catalunya a Fitur (Julio Díaz) 18455

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia