Oficina del President

Fotografia oficial del Govern

President Aragonès: "Avui ens hem compromès a transformar el país, per fer-lo més just, més pròsper, més verd, més feminista i plenament lliure"

query_builder   26 maig 2021 13:11

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "Avui ens hem compromès a transformar el país, per fer-lo més just, més pròsper, més verd, més feminista i plenament lliure"

  • Durant la presa de possessió del nou Executiu, el president ha subratllat el compromís del Govern “amb la plena llibertat dels companys i companyes a la presó i a l’exili”
  • Ha posat en valor que hi ha majoria de conselleres i ha assegurat que “som el Govern de la Catalunya sencera”
Fotografia oficial del Govern. Autor: Jordi Bedmar
Fotografia oficial del Govern. Autor: Jordi Bedmar

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha manifestat aquest matí, durant la presa de possessió dels nous consellers i conselleres del Govern, que avui ens hem compromès a transformar el país per fer-lo més just, més pròsper, més verd, més feminista i plenament lliure”. “Per fer possible una Catalunya independent”, ha reblat.

Durant l’acte, que s’ha celebrat al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat, el cap de l’Executiu ha instat els nous membres del Govern a “no oblidar mai que tenim predecessors, companys i companyes, a la presó i a l’exili, represaliats per haver-se compromès a què els catalans i les catalanes decideixin democràticament el futur del país”. Per aquest motiu, ha remarcat que “el nostre compromís amb el Govern i amb el país, ha de ser un compromís amb la seva plena llibertat i la llibertat del conjunt del país”.

En aquest sentit, el president ha fet notar que “no és fàcil implicar-se i assumir responsabilitats en un context tan complicat com l’actual i menys si l’ambició compartida és trencar amb la mera gestió i començar a projectar Catalunya cap a un futur de prosperitat, de benestar, de llibertat i de felicitat per a tothom”. “I abordant també sense dilació la resolució del conflicte polític amb l’estat, a través de l’exercici del dret a l’autodeterminació i d’una llei d’amnistia”, ha remarcat”.

En la seva intervenció, el cap de l’Executiu ha posat de relleu que “som una nació i un sol poble; per això som el Govern de la Catalunya sencera, del país sencer”. En aquesta mateixa línia, ha afirmat que els nous membres del Consell Executiu, “format per dones i homes independentistes i progressistes, tenen molt clar que la Generalitat és la màxima expressió de la idea de Catalunya com a nació i com a institució que ens aglutina i identifica a tots i a totes, atenent tota la diversitat i pluralitat que ens enriqueix com país”.

Pere Aragonès ha posat en valor que aquest és un Govern “amb majoria de conselleres”. Un fet que, ha dit, “no és simplement una qüestió estètica”, sinó “una mostra del compromís feminista d’aquest Govern, de trencar tots els sostres de vidre, de canviar les dinàmiques que com a societat el patriarcat ens ha imposat i que ha marginat una majoria de la població”. Per aquest motiu, ha afirmat que “des del Govern de Catalunya ens impliquem plenament en aquesta transformació profunda de la societat”.

 

1  

Imatges

Fotografia oficial del Govern

Fotografia oficial del Govern 5018