Direcció General de Comunicació

Nomenaments

Nomenaments

query_builder   26 maig 2021 16:51

event_note Nota de premsa

Nomenaments

Núria Cuenca León, secretària general del Departament de la Presidència

Nascuda a Barcelona l’any 1979.

Llicenciada en Dret (UPF). Postgrau en Administració electrònica (UOC) i Màster en Dret de la societat de la Informació (ICAB). Advocada especialitzada en dret públic i en l’àmbit de la contractació pública. Professora col·laboradora del Màster d’accés a l’Advocacia i del Curs d’especialització en Contractació pública de la Universitat Oberta de Catalunya. També ha impartit formació en Congressos i jornades en matèria de contractació pública.

La seva trajectòria professional ha discorregut en l’àmbit del sector públic: ha estat Cap de la Unitat de Contractació Administrativa de l’Hospital Clínic de Barcelona, membre de l’assessoria jurídica de la Universitat Oberta de Catalunya i assessora de la Secretaria General del Departament de Governació.

Durant la darrera legislatura ha estat secretària general del Departament d’Ensenyament.

Ricard Font Hereu, secretari general del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori

Nascut a la Seu d’Urgell l’any 1971.

És llicenciat en Ciències Jurídiques per la Universitat de Girona. Compta amb un postgrau en Dret Urbanístic i un màster en Dret del Territori, Urbanisme i el Medi Ambient, tots dos de la Universitat Pompeu Fabra, així com el màster en Gestió i Administració de Societats i Cooperatives de la Universitat de Girona. També ha realitzat el programa de Direcció Estratègica i Gestió de la Col·laboració Público-Privada d’ESADE.

Des de l’any 2018 ha estat president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). En la seva trajectòria professional ha exercit d’advocat i ha treballat a l’Administració de la Generalitat com a cap del Gabinet del Conseller de Política Territorial d’Obres Públiques a la demarcació de Girona (1998-1999) i com a cap de Relacions Institucionals de Política Territorial i Obres Públiques (1999-2001). També ha estat director general de Transports i Mobilitat entre l’any 2011 i 2013 i secretari d’Infraestructures i Mobilitat del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya del 2013 al 2018.

És president d’Autometro SA, de Cargometro Rail Transport, SA i de Vallter, SA. És membre del Consell d’Administració de l’Autoritat del Transport Metropolità de Barcelona, del Consell d’Administració de Transports Metropolitans de Barcelona i del Consell d’Administració Trambaix i Trambesòs.

Ha estat president d’IFERCAT, d’Infraestructures.cat, d’Aeroports de Catalunya de Ports de la Generalitat, del Comitè de Desenvolupament de Rutes Aèries de Barcelona, de l’Òrgan Mixt de govern de Rodalies de Catalunya i del Consorci del Port de Mataró, i membre del Consell d’Administració del Port de Barcelona, de CIMALSA, de Barcelona Sagrera Alta Velocitat, de l’Incasòl, del Consorci per a la reforma de la Gran Via de l’Hospitalet de Llobregat i del Consell Rector de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, entre altres organismes.

 

Oriol Sagrera Saula, secretari general del Departament d’Empresa i Treball

Nascut a Barcelona l’any 1986.

És jurista, graduat en Dret per la Universitat Oberta de Catalunya. Va obtenir el premi Francisco Tomás y Valiente d'estudis jurídics de la Universitat de Barcelona.

Ha estat professor col·laborador del Grau de Dret a la Universitat Oberta de Catalunya. Ha col·laborat amb diversos despatxos d’advocats. El 2015 va ser nomenat Cap de Relacions Institucionals del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya.

A partir del 2018 va ser nomenat Cap de Gabinet del president del Parlament de Catalunya, responsabilitat que va exercir fins al final de la XII Legislatura. Soci d'Òmnium Cultural.

 

Jordi Cabrafiga Macias, secretari general del Departament d’Economia i Hisenda

Nascut a Barcelona l’any 1980.

Va cursar a ESADE Business School l’Executive Master in Public Administration i a IESE el Cluster Management Methodology Program, posteriorment als seus estudis d’Enginyeria Tècnica Informàtica a la Universitat Ramon Llull. Va completar aquests estudis amb el programa Vicens Vives de Lideratge i Compromís Cívic a ESADE Business School.

Dins la seva trajectòria professional ha treballat a Hewlett Packard Spain, a T-Systems i a Barcelona Activa en l’àmbit de la innovació i els sectors estratègics.

En l’àmbit de l’administració pública, va iniciar-se a l’Ajuntament de Barcelona com a Director tècnic de l’Alcaldia i com a Conseller Municipal del Districte de l’Eixample. Posteriorment, ha exercit les seves responsabilitats com a cap de Gabinet de les conselleries de Governació i de la Presidència. El 8 de setembre de 2020 va ser nomenat Secretari General del Departament d’Empresa i Coneixement, càrrec que ha desenvolupat fins a l’actualitat.

 

Georgina Oliva Peña, secretària general del Departament d’Igualtat i Feminismes

Nascuda a Barcelona l’any 1980.

És llicenciada en Sociologia per la Universitat de Barcelona i ha realitzat cursos d’especialització en Mètodes qualitatius aplicats a l’avaluació de les polítiques públiques (Ivàlua) i l’Ètica en els serveis socials (Comitè d’Ètica dels Serveis Socials de Catalunya).

Des de novembre de 2018, ha estat Secretària d’Infància, Adolescència i Joventut de la Generalitat de Catalunya. Anteriorment, va ser Directora General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència entre setembre de 2017 i octubre de 2018 (Departament de Treball, Afers Socials i Famílies).

Va treballar durant nou anys al Consorci de Serveis Socials de Barcelona, primer com a tècnica del Servei d’Infància i Dona i després com a Coordinadora del Model Integral d’Atenció a la Infància i l’Adolescència a la ciutat de Barcelona.

Entre 2006 i 2008 va ser diputada al Congrés dels Diputats, on va ser ponent entre d’altres de la Llei Orgànica d’Igualtat entre homes i dones (3/2007), el dictamen informatiu sobre la situació de la prostitució (154/9) o la Llei d’Adopcions Internacionals (54/2007). Abans de la seva etapa a la cambra baixa espanyola, va ser consultora de l’Institut Català de les Dones.

Ha participat com a ponent en jornades i conferències sobre infància i violència masclista a Las Palmas de Gran Canària i Bogotà (Colòmbia). Alhora, ha co-elaborat les següents publicacions: “Intervenció amb adolescents víctimes de relacions abusives de parella o altres manifestacions de violència sexista des del sistema públic de serveis socials de la ciutat de Barcelona” (Ajuntament de Barcelona, 2014), “Intervenció amb infants i adolescents en situacions de violència masclista des del sistema públic de serveis socials de la ciutat de Barcelona” (Ajuntament de Barcelona, 2012) i “La participació d’infants i adolescents. Projecte de bones pràctiques en centres residencials d’acció educativa i centres d’acollida” (Consorci de Serveis Socials de Barcelona, 2014).

Lluís Baulenas Cases, secretari general del Departament d’Acció Exterior i Transparència

Nascut a Caldes de Montbui l’any 1963

És llicenciat en Ciències Biològiques per la Universitat de Barcelona (UB) i catedràtic de matemàtiques d’ensenyament secundari. També és diplomat en Funció Gerencial de les Administracions Públiques per ESADE i ha participat en el programa Estratègies d’Innovació i Lideratge per a la Gestió Pública a IESE.

El setembre de 2020 va ser nomenat secretari general del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i anteriorment, el juliol del 2018, secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC).

Del 2017 fins al 2018 exercia de secretari general del Departament d’Ensenyament i el 2016, va ser nomenat director general de Centres Públics.

Del 2011 al 2016, va ser director dels serveis territorials d’Ensenyament. També ha exercit diferents càrrecs en l’àmbit educatiu: entre 2004 i 2011 va ser inspector d’educació; entre 1992 i 2004 va dirigir l’Institut Ramon Casas i Carbó i, anteriorment, va exercir com a professor de matemàtiques en dos centres educatius de Vic.

Des del 2005 fins el 2011, ha participat en el projecte per a la millora de la qualitat dels centres educatius; dinamitzador de xarxes de centres amb pla d’autonomia; ponent en programes de formació inicial per a l’exercici de la funció directiva; i formador de seminaris de suport a la gestió de centres de secundària, en gestió econòmica, acadèmica i administrativa i en planificació estratègica com a model de gestió dels centres educatius.

Patrícia Gomà Pons, secretària general del Departament d’Educació

Nascuda a La Riba l’any 1970.

Llicenciada en Dret per la Universitat de Lleida i Reconeixement de Suficiència Investigadora per la Universitat de Barcelona.

Advocada, professora de dret a la Universitat Rovira i Virgili i consultora a la Universitat Oberta de Catalunya.

Funcionària del Cos Superior de la Generalitat de Catalunya havent desenvolupat funcions d’assessorament jurídic i gestió als Departaments d’Interior i Justícia.

Diputada i portaveu adjunta d’ERC els anys 2006-2010. Secretària de Relacions amb l’Administració de Justícia des de gener de 2016. La darrera legislatura ha estat secretària general del Departament de Justícia.

Esther Morales Miguel, secretària general del Departament de Recerca i Universitats

Nascuda a Barcelona l’any 1969.

És llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Barcelona i màster en Gestió i Planificació Universitària per la Fundació UPC.

Ha estat funcionària del Cos de Tècnics Superiors de la Generalitat des de l’any 1999 i subdirectora de Planificació Econòmica Universitària durant els anys 2008 a 2010. Des del 2013 fins a l’actualitat, ha estat subdirectora General de Gestió Econòmica i Administrativa en l’àmbit d’Universitats i Recerca.

De l’any 2010 al 2012 ha estat cap de Gabinet del Conseller de Territori i Sostenibilitat i, del 2015 al 2019, regidora de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes.

 

David Mascort Subiranas, secretari general del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Nascut a Barcelona l’any 1969.

Llicenciat en Ciències Econòmiques i màster en Direcció i Administració d'Empreses per la Universitat de Girona.

Ha estat alcalde de Vilabreix i president de la Federació Regional de Girona d’Esquerra Republicana de Catalunya.

Anteriorment va ser director dels Serveis Territorials de Girona del Departament d’Innovació, Universitat i Empresa de la Generalitat de Catalunya. També va ocupar la vicepresidència del Consell Comarcal del Gironès del 2003 al 2007. Ha estat membre de les Permanents d’Esquerra a la Comarcal del Gironès i a la Regional de Girona.

 

Meritxell Masó Carbó, secretària general del Departament de Salut

Nascuda a Girona l’any 1965.

És llicenciada en Dret, màster en Direcció Pública-Executive Master in Public Administration-EMPA (ESADE) i màster en Dret Públic i Organització Administrativa (UPF). Diplomada en Desenvolupament Directiu (ESADE); diploma universitari de Postgrau en Administració Pública (UPF) i diploma de comptabilitat, pressupostos i finances per a no financers (ICT).

Des del 2018 és secretària general del Departament de la Presidència. Va ser secretària general del Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge i secretària d’Administració i Funció Pública. Ha estat directora de Serveis del Departament d'Interior i cap del Servei de Gestió Administrativa de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya. Prèviament, va ser responsable de Coordinació Administrativa del Servei Català de Trànsit; secretària executiva de l’Institut Català de Seguretat Viària i responsable de Relacions Institucionals de la Secretaria General de Joventut.

En l’àmbit docent, és professora associada de la Universitat Politècnica de Catalunya, en el Departament d’Organització d’Empreses, i codirectora del “Máster en Gestión Pública” de la Universidad Peruana de Ciencias Aplicadas (UPC, Perú). També ha estat formadora de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya així com d'altres institucions i organismes.


Oriol Amorós March, secretari general del Departament d’Interior

Nascut a Barcelona l’any 1970.

Enginyer tècnic agrícola de formació, amb dos postgraus en Economia Agrària i Unió Europea i en Funció Gerencial a les Administracions Públiques.

Té una llarga trajectòria política i institucional. Ha estat diputat al Parlament de Catalunya entre el 2003 i el 2006, i entre el 2010 i el 2016, on ha estat, entre d’altres, ponent de la llei de la Renda Garantida de Ciutadania.

El 2006 va ser nomenat secretari d’Immigració del Govern i el 2016, secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, càrrec que va ocupar fins el novembre de 2020 quan va ser nomenat secretari general del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. Ha coordinat l’acollida i el suport a les persones migrades, la protecció internacional de persones refugiades i, més recentment, també totes les polítiques del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies en matèria de violència masclista.

És professor associat d’Estructura Social i Política a la Universitat de Barcelona.

Dolors Rusinés Bonet, secretària general del Departament de Drets Socials

Nascuda a les Oluges l’any 1967.

Llicenciada en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona l'any 1990. Diploma de Funció Gerencial a les Administracions Publiques expedit per ESADE. Diploma en Direcció Estratègica i Gestió de la Col·laboració Publicoprivada de l’Institut de Governança i Direcció Pública d’ESADE.

Col·laboradora al despatx de Xavier Prades Queralt, advocat de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona.

En l’àmbit professional a l’administració pública, ha ocupat diversos càrrecs a l’administració de la Generalitat de Catalunya, i, en concret, en el Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, entre els quals destaquen el de cap del Servei de Coordinació i Suport Tècnic de la Direcció General d’Acció Cívica, cap del Servei de Recursos Humans de la Secretaria General i Subdirectora general d’Organització i Recursos Humans de la Secretaria General.

Dels anys 2011 al 2015, ha estat secretària general del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya. Des del febrer de 2016 i fins a l’octubre del 2017, va assumir la coordinació de les polítiques públiques per a l’Estat del Benestar, al Departament de la Presidència, amb funcions de seguiment i anàlisi de l’acció de govern en relació amb les polítiques relacionades amb els serveis públics i socials vinculats a l’Estat del Benestar, disseny i planificació estratègica interdepartamental del desenvolupament de les polítiques socials i impuls de les actuacions de la Generalitat que promoguin les polítiques vinculades amb l’Estat del Benestar.

Des del juny del 2019 i fins a l’actualitat ha ocupat el lloc de Coordinadora de Programes Estratègics del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, exercint funcions de direcció i supervisió dels plans estratègics d'actuació preferent del Departament.

 

Jordi Foz Dalmau, secretari general del Departament de Cultura

Nascut a Barcelona l’any 1967.

Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona i Diplomat en estudis avançats en Ciència Política per la Universitat de Barcelona. Màster en Direcció Pública a l’Escola d’Administració Pública de Catalunya i Programa de Funció Gerencial d’ESADE.

Funcionari del cos superior de la Generalitat de Catalunya, ha treballat en diferents Departaments de la Generalitat en tasques relacionades amb el dret públic. També ha exercit diversos càrrecs de direcció pública. En les dues darreres legislatures, ha estat secretari de Transparència i Govern, des d’on ha impulsat les polítiques de transparència, dades obertes, participació, processos electorals i integritat pública.

És soci de l’Associació Catalana de Gestió Pública i, en el terreny cívico-cultural, ha estat secretari d’Òmnium Cultural i president d’Òmnium Gràcia. Militant d’Esquerra Republicana de Catalunya, ha estat president de la Sectorial d’Administracions Públiques i actualment presideix la de Cultura.

També és professor associat de Ciència de l’Administració a la Universitat de Barcelona.

 

Joaquim Clavaguera Vilà, secretari general del Departament de Justícia

Nascut a Barcelona l’any 1967.

Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona i Màster en Comerç i Legislació Internacional. Mestratge en Alta Funció Directiva per l'Escola d'Administració Pública de Catalunya.

Advocat des de l’any 1991 i soci fundador del despatx d’advocats Berlialegal. Ha dedicat els anys de professió a l'exercici privat d'advocacia en assumptes civils, penals, laborals i estrangeria tant d'empreses com de particulars. Ha estat membre de diverses comissions de l'Il·lustre  Col·legi d'Advocats de Barcelona i col·laborador com advocat de l’Escola de Pràctica Jurídica de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona.

Va ser director general d’Execució Penal a la Comunitat i Justícia Juvenil del gener de 2011 al gener del 2016

 

 

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia