Salut

_

Salut reprèn la vacunació amb segones dosis dels col·lectius essencials

query_builder   28 maig 2021 12:08

event_note Nota de premsa

Salut reprèn la vacunació amb segones dosis dels col·lectius essencials

  • La gran majoria d'aquestes persones van optar ahir per escollir la vacuna d'AstraZeneca per finalitzar la pauta de vacunació
  • Avui hi ha 26 punts de vacunació arreu del territori català que ofereixen aquesta vacuna per completar aquesta pauta
El conseller Argimon, ahir al punt de vacunació ubicat al centre comercial La Maquinista, a Barcelona.

Ahir va arrencar a diferents punts de Catalunya la vacunació de la segona dosi per a persones pertanyents a col·lectius essencials. Un d’aquests punts va ser, a la tarda, el situat al centre comercial La Maquinista de Barcelona, visitat pel conseller de Salut, Josep Maria Argimon. El nou titular de Salut va saludar i agrair la feina dels professionals del punt de vacunació, gestionat per l'Atenció Primària Barcelona Ciutat de l'Institut Català de la Salut (ICS).

Per defecte, la persona que es va apropar al punt el dia i hora de la cita se la va vacunar amb Pfizer, però en cas que demanés la d’AstraZeneca, ho va manifestar al mateix punt de vacunació i va haver de presentar signat un consentiment informat (que es pot descarregar a https://canalsalut.gencat.cat/ca/inici/  o que també es troba en paper al mateix centre de vacunació el dia de la cita). En concret, de les 4.603 persones d'aquest col.lectiu vacunades ahir, 4.006 (el 87%) van sol·licitar vacunar-se amb AstraZeneca. Tot plegat no va alterar l'administració de vacunes prevista, en tant que en tots els punts de vacunació havia i hi ha dosis suficients d’ambdues vacunes per respondre a aquesta demanda.

`