Direcció General de Comunicació

habitatge

El Govern crea el Grup de Treball per a la garantia del dret a l'habitatge

query_builder   1 juny 2021 13:25

event_note Nota de premsa

El Govern crea el Grup de Treball per a la garantia del dret a l'habitatge

  • Aquest òrgan proposarà mesures i actuacions per evitar situacions de desnonament i minimitzar el risc d’exclusió residencial

 

El Govern ha aprovat la creació del Grup de Treball per a la garantia del dret a l’habitatge, un òrgan col·legiat i transversal entre els diferents departaments de la Generalitat que proposarà a l’Executiu l’adopció de mesures i actuacions que garanteixin el dret a l’habitatge. L’objectiu del grup és atendre especialment els ciutadans i ciutadanes en risc d’exclusió residencial, sense els mitjans necessaris per gaudir d’aquest dret o en situació de risc de desnonament.

 

El grup de treball estarà format pel Departament de la Presidència, que n’ostentarà la presidència; el Departament de la Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori, en qui recaurà la vicepresidència, i els departaments d’Interior, Justícia i Drets Socials. Cada un dels cinc departaments designarà dos vocals, amb rang orgànic de director general, fins a un total de deu, i un funcionari de la conselleria de Presidència n’exercirà les funcions de secretari. Serà aquest darrer departament qui aportarà el suport material i tècnic, així com els recursos humans necessaris, per a l’execució de les seves funcions.

 

En vista de les experiències de crisis anteriors que han tingut un greu impacte sobre el mercat de l’habitatge, el Govern considera prioritari establir accions i mecanismes per lluitar de forma efectiva contra les situacions que vulneren el dret a l’habitatge. És per això que el grup de treball és interdepartamental amb totes aquelles conselleries que tenen competències en matèria d’administració local, habitatge, seguretat ciutadana, protecció social o resolució de conflictes.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia