Institut Català de les Dones

El Govern nomena Meritxell Benedí Altés presidenta de l'Institut Català de les Dones

Neus Pociello Cayuela serà la directora executiva d'aquest organisme

query_builder   1 juny 2021 17:02

event_note Nota de premsa

El Govern nomena Meritxell Benedí Altés presidenta de l'Institut Català de les Dones

Neus Pociello Cayuela serà la directora executiva d'aquest organisme

Mertixell Benedí, presidenta de l'Institut Català Dones
Mertixell Benedí, presidenta de l'Institut Català Dones

“Posarem l’Institut Català de les Dones al servei de la transformació feminista del país, i al servei de les entitats i de les dones de tot el territori”, han estat les primeres declaracions que ha realitzat Meritxell Benedí Altés aquest matí després d’haver estat nomenada presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD) per part del Govern.La reunió de l’executiu d’avui també ha nomenat Neus Pociello Cayuela directora executiva del mateix organisme.

L’ICD impulsa i coordina les polítiques públiques per a la igualtat efectiva de dones i homes i contra les violències masclistes i en la present legislatura s’adscriu al departament d'Igualtat i Feminismes que encapçala la consellera Tània Verge i Mestre.

Benedí és llicenciada en Història per la Universitat de Barcelona, màster en Direcció Pública per ESADE-Universitat Ramon Llull i màster-DEA en Estudis del Món Contemporani per la Universitat de Barcelona.

Va treballar com a coordinadora de Polítiques de Gènere de l’Ajuntament de Barcelona de l’any 2005 al 2007; directora del Pacte Nacional per a la Immigració de la Generalitat de Catalunya entre els anys 2007 i 2009 i cap de l’Àrea d’empoderament personal a la Fundació SURT. Des del 2018 ha estat la directora general de Serveis Socials del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Generalitat de Catalunya. També és autora de diverses publicacions i col·labora habitualment en mitjans de comunicació.

Neus Pociello, directora de l'Institut Català de les Dones
Neus Pociello, directora de l'Institut Català de les Dones

Neus Pociello Cayuela, és nascuda a Esplugues del Llobregat l’any 1977. És diplomada en Dietètica i Nutrició per la Universitat de Navarra, té estudis en Creació i Gestió d'empreses i en competències tècniques per la gestió de projectes europeus.

Ha estat coordinadora nacional del projecte europeu “Gear against IPV II” entre els anys 2014 i 2016; coordinadora de la campanya “Feminist Europe” els anys 2018-2019 i coordinadora nacional projecte europeu “CAN-MDS II” des del 2018.  Des del 2015 és directora de la Fundació Aroa on des del 2006 havia exercit de coordinadora.

És membre del Consell de Dones de Barcelona des del 2012; membre del grup de treball sobre envelliment de Nacions Unides des de l’any 2018 i vicepresidenta del Consell Nacional de Dones d’Espanya des de l’any 2019.

Participa com experta en diferents fòrums europeus com l’Older Women Network Europe, l’European Feminist Platform  i l'Observatori europeu violències masclistes de l’European Women's Lobby.

2  

Imatges

Neus Pociello

Neus Pociello 38

Meritxell Benedí

Meritxell Benedí 64

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia