Territori

Vicepresident Jordi Puigneró al parlament

Vicepresident Jordi Puigneró: "Aquest país no es pot permetre el luxe de no tenir un aeroport preparat per l'economia del segle XXI"

query_builder   2 juny 2021 11:33

event_note Nota de premsa

Vicepresident Jordi Puigneró: "Aquest país no es pot permetre el luxe de no tenir un aeroport preparat per l'economia del segle XXI"

  • Per Puigneró un dels objectius d’aquesta legislatura és fer de Catalunya “un país de progrés connectat per terra, mar, aire i, fins i tot, pel ciberespai”
  • "Les infraestructures s’han d’entendre en clau de territori”, ha dit el vicepresident
  • La taula institucional de treball tractarà el futur de les infraestructures aeroportuàries de Catalunya
Vicepresident Jordi Puigneró al Parlament

El vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, ha explicat al Parlament com han de ser les infraestructures de Catalunya. Puigneró ha dit que s’ha marcat “dos grans objectius en aquesta legislatura. El primer, avançar en la República catalana i, també, fer un país de progrés i això vol dir ser un país connectat per terra, mar, aire i, fins i tot, pel ciberespai” ha afirmat el vicepresident.

Per tant, ha continuat Puigneró, “el gran repte que tenim aquesta legislatura és treballar per tenir unes infraestructures dels segle XXI, que incorporaran les que ja teníem al segle XX, les adaptaran, les transformaran i n’afegiran de noves.”

En aquest sentit, el vicepresident s’ha referit al debat obert sobre l’ampliació de l’aeroport de Barcelona-El Prat: “Aquest país no es pot permetre el luxe de no tenir un aeroport preparat per l’economia del segle XXI i, per això, hem acordat crear una taula institucional de treball per abordar el futur de les infraestructures aeroportuàries de Catalunya i, en concret, ordenar el debat que s’ha obert aquests dies sobre la possible ampliació de l’aeroport de Barcelona-El Prat”.

Hem estat un país industrial i les infraestructures han estat claus per moure mercaderies i persones. Ara hem de ser també un país digital i hem de poder moure bits i megabits. No serem un país social en el segle XXI si no som també un país digital.”

Puigneró també ha dit que aquest progrés econòmic “l’hem de poder repartir per tot el territori. Hem de ser un país equilibrat i sostenible, no hem de ser un país amb un cap molt gros i un cos molt petit sinó que hem de vertebrar el territori i fer possible que aquest progrés arribi a tot el territori i les infraestructures s’han d’entendre en clau de territori”.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 180

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia