Empresa i Treball

El conseller Torrent durant la seva intervenció al Parlament

Conseller Torrent: "Tenim dos objectius inseparables, reconstruir l'activitat productiva del país i garantir el dret a tenir un treball digne"

query_builder   2 juny 2021 12:55

event_note Nota de premsa

Conseller Torrent: "Tenim dos objectius inseparables, reconstruir l'activitat productiva del país i garantir el dret a tenir un treball digne"

El conseller Torrent en la seva intervenció al Parlament

 

  • En resposta a una pregunta oral en la primera sessió de control al nou Executiu al ple Parlament, el titular d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha assegurat que l’objectiu del Govern "no és tornar a la Catalunya d’abans de la pandèmia, és construir la Catalunya del futur sobre unes bases noves que ens permetin respondre com i de què viurem els propers 20 anys”

 

  • Per a la reconstrucció i la transformació “la concertació i els grans consensos amb els agents socials, econòmics i polítics del país seran fonamentals”, ha remarcat també Torrent en la seva intervenció al Parlament sobre les línies estratègiques que seguirà el Departament en la present legislatura

 

  • En matèria de turisme, el conseller d’Empresa i Treball ha destacat que “cal repensar i canviar el model turístic per tal de fer front a la situació post-Covid. Treballarem conjuntament amb el sector per construir un model que aposti pel valor afegit, l’excel·lència i la qualitat”, ha reblat.

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha assegurat aquest matí, en resposta a una pregunta oral en la primera sessió de control al nou Executiu al ple del Parlament, que en aquesta nova etapa que inicia el Govern, el Departament té “dos objectius inseparables, reconstruir l’activitat productiva del país i garantir el dret a tenir un treball digne”.

El titular d’Empresa i Treball, en la seva intervenció sobre les línies estratègiques que seguirà el Departament en la present legislatura, ha remarcat que l’objectiu del Govern "no és tornar a la Catalunya d’abans de la pandèmia, és construir la Catalunya del futur sobre unes bases noves que ens permetin respondre com i de què viurem els propers 20 anys”.“ No volem que la recuperació econòmica es basi en la destrucció de llocs de treball, la reducció de salaris ni la degradació de les condicions laborals”, ha remarcat el conseller Torrent,  i ha indicat que  “el que volem és el contrari: una recuperació basada en la innovació, el talent i el valor afegit de les empreses”.

En l’àmbit d’Empresa, Roger Torrent  ha destacat  que “farem un esforç per ajudar els sectors més afectats per aquesta crisi”, però, alhora “treballarem per impulsar la transformació del sistema productiu, tot aprofitant els fons europeus Next Generation com a palanca de canvi”. El conseller ha incidit que  “volem un sistema productiu fort, just i competitiu. Busquem sostenibilitat i resiliència”. Pel que fa al món laboral, Torrent ha assenyalat que aquesta transformació “s’ha de traduir en un teixit productiu generador de llocs de treball; llocs de treball de qualitat i amb equitat de gènere, sense bretxa salarial ni cap tipus de discriminació”.

El conseller Torrent també ha insistit que per a la recuperació i la transformació “la concertació, el diàleg i els grans consensos amb els agents socials, econòmics i polítics del país seran fonamentals per construir la Catalunya post-Covid”.

En relació a la pregunta oral sobre l’estratègia prevista en matèria de turisme, el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha remarcat que estem treballant “a curt, mig i llarg termini”. El conseller ha explicat que “des del mes de maig hem impulsat un pla de recuperació del sector, amb 30 accions i dotat amb amb 6,5 milions d’euros, per reforçar el turisme de proximitat”. Alhora, però, Torrent ha volgut destacar que “cal repensar i canviar el model turístic per tal de fer front a la situació post-Covid, que comportarà canvis en l’entorn i en la demanda”. En aquest sentit, Torrent ha recalcat que “treballarem  conjuntament amb el sector per construir un model que aposti pel valor afegit, per l’excel·lència i la qualitat”.

 

3  

Imatges

El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, durant la seva intervenció al Parlament

El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, durant la seva intervenció al Parlament 1640

El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, en la seva intervenció al Parlament

El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, en la seva intervenció al Parlament 1415

El conseller Torrent durant la seva intervenció al Parlament

El conseller Torrent durant la seva intervenció al Parlament 2139