Territori

Plànol del recorregut del nou bus sanitari Maresme-Badalona

La Generalitat de Catalunya posa en marxa un bus sanitari per unir el Maresme amb els equipaments sociosanitaris de Badalona

query_builder   2 juny 2021 14:02

event_note Nota de premsa

La Generalitat de Catalunya posa en marxa un bus sanitari per unir el Maresme amb els equipaments sociosanitaris de Badalona

  • El nou servei, que es posarà en marxa el proper 14 de juny, és fruit del pacte assolit entre la Generalitat de Catalunya i els ajuntaments del Masnou, Alella i Teià
Plànol del recorregut del bus sanitari entre el Maresme i Badalona

El Masnou, Alella i Teià comptaran, a partir del 14 de juny de 2021, amb un nou servei de transport públic per carretera que permetrà la connexió directa amb l’Hospital Germans Trias i Pujol (Can Ruti) i altres equipaments sociosanitaris ubicats a Badalona. El nou servei es podria definir com a “bus sanitari” perquè la línia també farà parades a l’Institut Guttman, al centre de disminuïts psíquics Can Ruti i al CAP del Dr. Robert-President Companys.

 

Aquesta millora de la xarxa de transport públic, impulsada i finançada pel Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori atén les peticions efectuades des dels ajuntaments del Masnou, Alella i Teià per tal de disposar d’un servei de transport públic que atengui de forma directa la comunicació amb els seus centres sanitaris de referència.

 

El servei funcionarà els dies laborables, de dilluns a divendres. Farà un total de 7 expedicions per sentit, 14 en total. Es calcula que, de mitjana, les expedicions completin el recorregut en 45 minuts, connectant de forma àgil i directa els serveis sociosanitaris badalonins amb els tres municipis del Baix Maresme. L’horari estableix que el primer bus sortirà de Teià a les 7 del matí i, després de fer parades al Masnou i Alella, es dirigirà directament a la zona de Can Ruti. La darrera sortida serà a les 15.45h des del centre de Badalona (parada Germà Juli-Prim). Per fer ús d’aquesta nova línia es podrà utilitzar un títol de transport integrat de dues zones.

 

Al Masnou, el nou “bus sanitari”, farà parada a l’avinguda de Joan XXIII, prop de la cantonada amb el carrer del Berguedà. Aquesta parada permet fer transbord amb les línies C19 i C8. Les expedicions de tornada no desfaran el mateix camí recorregut per les d’anada, perquè des del centre de Badalona es dirigiran directament cap a Alella, el Masnou i Teià, sense tornar a passar per la zona de Can Ruti. És a dir, les persones que vulguin tornar des de l’Hospital Germans Trias Fargas, per exemple, cap a el Masnou, Alella i Teià, hauran d’agafar l’autobús en direcció a la parada del carrer del Germà Juli, situada molt a prop de l’Hospital Municipal de Badalona, i que permet enllaçar amb diverses línies d’autobús.

 

Aquesta nova línia dona resposta a una demanda de la ciutadania dels tres municipis: disposar d’una connexió directa en transport públic amb el seu hospital de referència, el de Can Ruti. La implantació d’aquesta nova línia és fruit de les negociacions i la feina conjunta que han estat duent a terme els ajuntaments dels tres municipis i la Generalitat de Catalunya. El compromís per estudiar la viabilitat d’aquesta nova línia es va prendre en la reunió que van mantenir els alcaldes del Masnou i d’Alella, Jaume Oliveras i Marc Almendro, respectivament, amb el director general de Transport i Mobilitat, David Saldoni. Una altra de les millores aconseguides pels tres municipis ha estat l’augment de freqüències de la línia C8, vigent des del març de l’any passat, que els connecta amb el centre de Barcelona de forma directa i per l’autopista.

1  

Imatges

Plànol de la línia

Plànol de la línia 938

2  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 474

Horaris bus

Horaris bus
PDF | 69

`