Cultura

FOTO

'Dani Karavan', el documental del mes de juny, subtitulat en català

query_builder   4 juny 2021 11:15

event_note Nota de premsa

'Dani Karavan', el documental del mes de juny, subtitulat en català

  • Es pot veure en versió original subtitulada en català amb el suport del Departament de Cultura
  • L’artista israelià va morir dissabte passat als noranta anys
FOTO

Dani Karavan, el Docs del Mes de juny, es projectarà en format híbrid. De forma presencial, l’acullen 30 sales de Catalunya, 2 de les Illes Balears i 7 del País Valencià i, en línia, 11 sales virtuals de Catalunya i 1 a les Illes Balears. També estarà disponible a FilminCAT a partir d’ avui, 4 de juny.

Karavan era un artista israelià famós arreu del món per transformar l’espai públic amb instal·lacions monumentals. El documental del prestigiós director Barak Heymann construeix un retrat emotiu i directe de la trajectòria d’aquest nonagenari artista dotat d’una sensibilitat única per donar sentit als espais urbans i naturals on treballa. Karavan explica la seva visió de l’art i de la seva obra, sense estalviar crítiques, en un documental guardonat als festivals Hot Docs (Canadà, 2021), Jerusalem Film Festival (Israel, 2020) i Krakow Film Festival (Polònia, 2021).

A Catalunya, Karavan va ser guardonat amb el Premi Nacional de Cultura 2016, dos anys després de la inauguració del Memorial Passatges, monument que integra el paisatge de Portbou i el record de l’eminent filòsof alemany Walter Benjamin, la seva vida i la seva tràgica fi en aquesta població. L’obra evoca valors humans, de cultura i de pau, i s’erigeix en memòria de tots els que fugen de la guerra a la recerca de pau i llibertat.

El Docs del Mes és una iniciativa de l’empresa Parallel 40, nascuda en el marc del projecte europeu CinemaNet Europa, l’any 2004, que té l’objectiu d’apropar el gènere documental al màxim nombre d’espectadors possible, d’augmentar el nombre de sales que vulguin programar cinema documental de qualitat i de contribuir a crear en la població un hàbit de consum del documental a través d’una oferta regular més enllà dels festivals.

Trobareu tota la informació actualitzada a la pàgina de Cinema en català de la Direcció General de Política Lingüística.

 

Tràiler: https://www.youtube.com/watch?v=ZsCk0Na9IKM

DocsBarcelona: https://docsbarcelona.com/pellicules/dani-karavan

Cinema en català: https://llengua.gencat.cat/cinema

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia