Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

El Govern nomena Antoni Ferran i Assumpta Farran com a directors generals de Polítiques Ambientals i d'Energia

El nou Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural adaptarà els noms de les secretaries i les direccions generals amb un Decret d'estructura en els propers dies

query_builder   8 juny 2021 15:51

event_note Nota de premsa

El Govern nomena Antoni Ferran i Assumpta Farran com a directors generals de Polítiques Ambientals i d'Energia

El nou Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural adaptarà els noms de les secretaries i les direccions generals amb un Decret d'estructura en els propers dies

Foto web Antoni Ferran
Antoni Ferran, director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural

El Consell Executiu ha aprovat, aquest dimarts, el nomenament dels nous titulars de les direccions generals de Polítiques Ambientals i Medi Natural i d’Energia, totes dues dependents del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

Antoni Ferran Mèlich és el nou director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural del Departament. Ferran serà responsable d'acció i avaluació ambiental de plans i programes; així com de dirigir funcionalment les oficines territorials d'aquesta matèria, les de medi ambient, i les seccions territorials de Biodiversitat i Medi Natural; de donar suport a la Ponència Ambiental en relació amb l'avaluació d'impacte ambiental. Treballarà per a impulsar un desenvolupament sostenible de Catalunya, i la incorporació dels objectius i criteris europeus i internacionals de desenvolupament sostenible; entre altres.  Exercirà les funcions d'autoritat ambiental de la Xarxa Natura 2000; i dirigirà les mesures de preservació en matèria de flora, i fauna.

Ferran és nascut a Gelida l’any 1962. Llicenciat en Ciències Ambientals per la Universitat Autònoma de Barcelona (2001); i en Ciències Biològiques per la Universitat de Barcelona (1988). Màster en  viticultura i enologia per la Universitat Politècnica de Catalunya (1.991). Especialista en planificació i gestió ambiental, i en direcció, organització i gestió de projectes i equips interdisciplinaris.

Ha exercit com a responsable, tècnic superior, assessor, i redactor de destacats plans i  projectes en matèria de medi ambient en administracions i organismes diversos, i alhora també ha impartit la docència a la Universitat de Vic en l’àmbit d’ordenació del territori, medi ambient, i planificació ambiental. Ha estat regidor a l’Ajuntament de Gelida (2011 – 2015).

Foto web Assumpta Farran
Assumpta Farran, directora general d'Energia

El Consell Executiu d’aquest dimarts també ha nomenat Assumpta Farran Poca com a nova directora general d’Energia.

La seva direcció general serà l'encarregada d'elaborar i dur a terme la política energètica catalana, especialment en el camp de la millora de l'estalvi i l'eficiència energètica, i el desenvolupament de les energies renovables. Alhora la seva direcció general ha de vetllar per la millora de la seguretat i la qualitat del subministrament energètic i el desenvolupament de les infraestructures energètiques. Les seves funcions implicaran treballar amb el món local en desenvolupar actuacions d'eficiència energètica.

Farran és nascuda a Barcelona, l’any 1968. Llicenciada en ciències físiques per la Universitat de Barcelona, amb formació en modelització atmosfèrica per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), i en química de l’atmosfera per la UNED. Màster en medi ambient i energia per l’Institut Català de Tecnologia (ICT) en el marc del programa del Fons Social Europeu. També ha cursat formació en lideratge públic per l’IESE, i en col·laboració pública-privada per ESADE.

És membre del consell executiu de la Fundación Renovables, vocal del Consell Acadèmic de l’Associació Empresarial per a l’Impuls del vehicle elèctric AEDIVE, i membre del Consell Rector de la cooperativa energètica ciutadana ‘Som Energia’, entre altres.

Ha estat directora general de Qualitat Ambiental (2011-2016), i directora de l’Institut Català d’Energia (2016 i 2018).

En els propers dies, es publicarà el Decret d’estructura de primer nivell en què s’adequarà els noms dels càrrecs a la nova realitat del Departament.

2  

Imatges

Foto d'Antoni Ferran, director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural

Foto d'Antoni Ferran, director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural 176

Foto d'Assumpta Farran, directora general d'Energia

Foto d'Assumpta Farran, directora general d'Energia 1068

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia