Territori

Plànol de les línies de bus del ConnECT

Es reactiven les 5 línies de bus interurbà del projecte europeu ConnECT

query_builder   9 juny 2021 11:08

event_note Nota de premsa

Es reactiven les 5 línies de bus interurbà del projecte europeu ConnECT

  • A partir d’avui, l’Espai Català Transfronterer torna a estar unit en transport públic per carretera

 

  • Amb l’objectiu principal de complementar la resta d’actuacions que s'han portat a terme en el marc del ConnECT, i perquè tots els membres coneguin i copsin les realitats i les necessitats de l’Espai Català Transfronterer en termes de mobilitat transfronterera, especialment per a les persones treballadores i estudiants, s’està realitzant l’Estudi sobre les mobilitats transfrontereres dins l’Espai Català Transfronterer

 

  • Catalunya és soci del projecte ‘ConnECT: unim persones, eixamplem horitzons’, juntament amb la Regió d’Occitània i el Consell Departamental dels Pirineus Orientals i, des del 2019, ostenta la presidència de la Comunitat de Treball dels Pirineus
Plànol de les línies de bus ConnECT

Després de l’aturada i tancament de fronteres per la pandèmia del Covid-19, tornen a posar-se en marxa les línies de bus del projecte europeu de mobilitat transfronterera ConnECT: C1, C2, C3, C4 i C5, posades en funcionament l’any 2020.

 

En concret, les línies són:

 

C1 - Porté-Puigcerdà-Montlluís

 

Aquesta línia, la 566, connecta els ciutadans francesos amb l’Hospital Transfronterer i l’estació de tren de Puigcerdà, i als ciutadans de Puigcerdà i la Cerdanya els permet desplaçar-se en bus fins l’estació d’esquí de Porté o anar a Montlluís i d’allí arribar a Perpinyà.

 

C2 - Formiguera-Puigcerdà-Er

 

Amb aquest bus, de la línia 569, els ciutadans francesos compten amb dues expedicions per anar a l’Hospital Transfronterer i a l’Estació de tren de Puigcerdà.

 

 

C3 Figueres-El Voló (connexió amb Perpinyà)

 

Per aquesta línia és perllonguen fins al Voló cinc expedicions diàries per sentit  de dilluns a dissabtes i tres expedicions per sentit els diumenges i festius. Des de Voló, a més, hi ha una àmplia gamma de serveis de bus que arriben fins a Perpinyà.

 

 

C4 Figueres-Sant Llorenç de Cerdans (connexió amb Arles i Perpinyà)

 

Per aquest itinerari, la unió entre l’Alt Empordà i el Vallespir es planteja amb  la prolongació de la línia Figueres – Maçanet de Cabrenys fins a Tapis  - Costoja i Sant Llorenç de Cerdans amb dues expedicions d’anada i dues de tornada de dilluns a dissabte. La millora incrementa també el servei entre Maçanet de la Selva i Figueres i tots els altres nuclis del recorregut.

 

 

C5 Camprodon-Prats de Molló-La Presta (connexió amb Arles, Perpinyà i Ripoll)

 

La línia C5 uneix el Ripollès amb Prats de Molló pel Coll d’Ares amb tres anades i tres tornades diàries. Garanteix les comunicacions entre Prats de Molló i Camprodon a través de Molló i, per tant, l’enllaç entre dues xarxes de transport públic que ara garantiran les comunicacions de la zona fins a Barcelona, Ripoll, Perpinyà o Girona.

                                           

 

 

Cinc línies d’autobús transfrontereres

 

El projecte ConnECT aborda uns eixos o corredors de mobilitat seleccionats per definir les 5 línies d’autobús transfronterer, amb els seus recorreguts, punts de parada i horaris, per coordinar-los amb altres modes de transport públic i sostenible. Aquests horaris es poden consultar en els fulletons adjunts a aquesta nota on també es poden captar els codis QR per tal d’accedir a tota la informació de servei.

 

Tota la xarxa de transport públic de la Regió d’Occitània, així com informació actualitzada de les línies ­-recorreguts, parades, horaris - ja es pot consultar al cercador de rutes “Mou-te amb transport públic per Catalunya”, des de la pàgina web i a través de qualsevol dispositiu mòbil.

 

El projecte ConnECT està cofinançat en un 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) del Programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020). L’objectiu del POCTEFA és reforçar la integració econòmica i social de la zona transfronterera Espanya-França-Andorra, i se centra en el desenvolupament d’activitats econòmiques, socials i ambientals transfrontereres a través d’estratègies conjuntes a favor del desenvolupament territorial sostenible.

 

Situar els Pirineus al mapa d’Europa des de la presidència de la CTP

 

Des de novembre de 2019, la Generalitat de Catalunya ostenta la presidència rotatòria de la Comunitat de Treball dels Pirineus, CTP. El Pla de treball de la presidència catalana de la CTP 2019-2021 aborda cinc àmbits temàtics, corresponents als quatre eixos continguts a l’Estratègia pirinenca 2018-2024 (EPi): acció pel clima; promoció d’iniciatives i atractivitat; mobilitat, connectivitat i accessibilitat; governament de la CTP, més un d’específic sobre la gestió del POCTEFA.

 

Conscients de la importància de l’apropiació per part de la societat, la presidència catalana s’ha proposat un doble esforç d’acostament de la CTP als territoris de muntanya i fronterers, així com l’aprofundiment de la comunicació per augmentar la notorietat de la CTP entre la ciutadania. En aquest context, la presidència treballa per promoure contactes i intercanvis de bones pràctiques amb altres comunitats i plataformes transfrontereres.

 

En aquest sentit, el projecte europeu ConnECT respon a les expectatives marcades pel Govern de la Generalitat en tant que president d’aquest organisme.

6  

Fitxers adjunts

Fulletó C1

Fulletó C1
PDF | 770

Fulletó C2

Fulletó C2
PDF | 482

Fulletó C3

Fulletó C3
PDF | 5782

Fulletó C4

Fulletó C4
PDF | 2935

Fulletó C5

Fulletó C5
PDF | 2929

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 221

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia