Delegació a Madrid

Cicle Literatura

Tres joves escriptores en llengua catalana i tres de l'àmbit literari castellà dialogaran al voltant de "La Literatura, tabla de salvación en tiempos revueltos"

query_builder   9 juny 2021 14:48

event_note Nota de premsa

Tres joves escriptores en llengua catalana i tres de l'àmbit literari castellà dialogaran al voltant de "La Literatura, tabla de salvación en tiempos revueltos"

Irene Vallejo, Elena Medel, Mónica Ojeda, Llucia Ramis, Marta Orriols i Anna Ballbona participaran en aquest nou cicle del CCLBlanquerna.

El Centre Cultural-Llibreria Blanquerna organitza un cicle de diàlegs per parlar al voltant dels nous hàbits de lectura i les tendències literàries generades durant la pandèmia. En tres sessions del mes de juny, els dijous 10, 17 i 24, una escriptora de l’àmbit literari català amb una altra del castellà protagonitzaran cada un dels diàlegs. “La Literatura, tabla de salvación en tiempos revueltos”, és un cicle presencial que també es retransmetrà en streaming, coordinat per la periodista cultural Laura Revuelta.

S’ha demostrat que la literatura, el món dels llibres, s’ha convertit en un refugi durant aquests darrers mesos. Per això aquest cicle analitza aquest fenomen a través de tres tendències que expliquen com s’escriuen els nous temps.

Dijous 10 juny, 18.00h

EL RESURGIR DE LOS CLÁSICOS

En temps de crisis, de canvis, de profundes transformacions, les respostes a tots els enigmes existencials es troben en els clàssics. Un cop més així es demostra, doncs han estat un dels refugis en els quals els lectors s’hi han endinsat durant la pandèmia. 

IRENE VALLEJO

Saragossa. Estudià Filologia Clàssica i va obtenir el doctorat europeu per les Universitats de Saragossa i Florència. A les biblioteques florentines va néixer la seva última obra El infinito en un junco, Premi Nacional d'Assaig.

LLUCIA RAMIS

Palma de Mallorca. Escriptora, periodista i columnista a La Vanguardia. La seva darrera obra és 50 llibres que m'han canviat la vida. Anteriorment, amb Les possessions (2018) va guanyar el premi de novel·la en català Llibres Anagrama. 

Dijous 17 juny, 19.00h

AUTOFICCIÓN. CUANDO EL ‘YO’ SÍ QUE IMPORTA

Quan l’escriptor es converteix en el propi protagonista de les seves novel·les, en el centre del seu univers literari.  

ELENA MEDEL

Còrdova. Ha publicat diversos poemaris reunits en Un día negro en una casa de mentira (Visor, 2015), així com assajos sobre poesia. La seva novel·la Las maravillas (Anagrama 2020) està en vies de traducció a tretze idiomes. Dirigeix l’editorial de poesia La Bella Varsovia.

MARTA ORRIOLS

Sabadell. Llicenciada en Història de l'Art. La seva novel·la Aprendre a parlar amb les plantes (2018) va guanyar el premi Òmnium a la millor novel·la de l'any i ha estat traduïda a 15 llengües. La seva última obra és Dolça Introducció a el caos (2020). Publicades en castellà per Lumen.  

Dijous 24 juny, 19.00h

El NUEVO BOOM LATINOAMERICANO LO ESCRIBEN LAS MUJERES

La literatura llatinoamericana, en tota la seva riquesa de llengües, entre elles el català, viu uns temps de renovació i d’una certa revolució. Destaca una brillant generació d’autores. 

MÓNICA OJEDA

Equador. Autora de novel·les com La desfiguración Silva (Premio Alba Narrativa, 2014), o Mandíbula (Candaya, 2018), així com dels poemaris El ciclo de las piedras (2015) i Historia de la leche (Candaya, 2020). Considerada una de les veus literàries més rellevants de Llatinoamèrica.

ANNA BALLBONA

Montmeló, Barcelona, ​​1980. Escriptora i periodista. Ha publicat les novel·les No soc aquí (Premi Llibres Anagrama 2020) i Joyce i les gallines (Anagrama, 2016), publicades també en castellà, grec i alemany És autora de diversos poemaris i condueix clubs de lectura per a biblioteques de Barcelona.


2  

Imatges

Cicle Literatura al CCLBlanquerna

Cicle Literatura al CCLBlanquerna 611

NdP 1a sessió Literatura.

NdP 1a sessió Literatura. 238

1  

Fitxers adjunts

NdP Cicle Literatura al CCLBlanquerna

NdP Cicle Literatura al CCLBlanquerna
PDF | 331

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia